Ινδονησία: Σεισμός 5,9 Ρίχτερ στη νήσο Νιάς

Τετάρτη, 26 Απριλίου 2006 07:53
A- A A+

Ισχυρός σεισμός, μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στη νήσο Νιάς της Ινδονησίας, στις δυτικές ακτές της Σουμάτρας, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης. Ωστόσο, δεν έχουν υπάρξει αναφορές για τραυματισμούς ή σοβαρές υλικές ζημιές, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 01:26 τοπική ώρα (20:26 την Τρίτη, ώρα Ελλάδος) και είχε επίκεντρο θαλάσσια περιοχή στον Ινδικό Ωκεανό, περίπου 60 χλμ. ανοικτά της Νιάς, δήλωσε ο ¶ριεφ ¶τσιρ, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Μετεωρολογίας και Γεωφυσικής στην Τζακάρτα.

Το Παρατηρητήριο του Χονγκ Κονγκ εκτίμησε ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και κατέγραψε το επίκεντρό του περίπου 420 χλμ. νότια-νοτιοανατολικά της Μπάντα Ατσέχ, της πρωτεύουσας της επαρχίας Ατσέχ στο βόρειο άκρο της Σουμάτρας.

Σύμφωνα με τον ¶τσιρ, δεν υπήρξαν μέχρι στιγμής αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές από το σεισμό.

Η Νιάς και κοντινές της νήσοι δονούνται από εκατοντάδες σεισμούς και μετασεισμούς μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 8,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που την έπληξε στα τέλη Μαρτίου του 2005, κοστίζοντας τις ζωές τουλάχιστον 600 ανθρώπων και τους τραυματισμούς χιλιάδων άλλων.

Τον Δεκέμβριο του 2004, είχε σημειωθεί σεισμός μεγέθους 9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που προκάλεσε τσουνάμι το οποίο είχε καταστροφικές συνέπειες στις ακτές 13 χωρών στον Ινδικό και κόστισε πάνω από 220.000 ζωές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή