Αποκλεισμός της Εγνατίας από καπνοπαραγωγούς

Τετάρτη, 26 Απριλίου 2006 13:43
A- A A+

Την Εγνατία οδό, στον κόμβο της Μέστης, στο τμήμα μεταξύ Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης, απέκλεισαν λίγο πριν τις 11 το πρωϊ 1.500 καπνοπαραγωγοί από τον Έβρο και τη Ροδόπη.

Η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο από τις παρακαμπτηρίους οδούς, ενώ σύμφωνα με τους καπνοπαραγωγούς θα παραμείνουν στο σημείο μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.

Οι καπνοπαραγωγοί διαμαρτύρονται για τη μη κατάθεση εγγυητικών επιστολών από δυο εταιρείες που υπέγραψαν συμβόλαια 3.300 τόνων, αλλά και για την εκκρεμότητα 860 τόνων, ποσότητα η οποία είχε παραδοθεί στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου και για την οποία δεν έχουν ακόμη πληρωθεί οι παραγωγοί.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχε και πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος ο οποίος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Οι καπνοπαραγωγοί της Θράκης βρίσκονται σε απόγνωση. Οι μεταποιητικές επιχειρήσεις δεν καλύπτουν τις υποχρεώσεις τους για τις εγγυητικές επιστολές και για τις αγορές και για τις προθεσμίες με βάση τα συμβόλαια. Στην πραγματικότητα ασκούν ένα ανοιχτό εκβιασμό σε βάρος των μικροπαραγωγών που οι περισσότεροι προέρχονται από τη μειονότητα με σκοπό να πετύχουν εξευτιλιστικές τιμές αγοράς».

«Απαιτούμε από την κυβέρνηση να ασκήσει αμεσα τον ρόλο της ως εποπτεύουσα αρχή και να εξασφαλίσει την αμεση πώληση των καπνών και την αμεση πληρωμή των παραγωγών σε τιμές ανώτερες από τις περσινές και να επιβάλει κυρώσεις σε οσες βιομηχανίες δεν συμμορφωθούν», τόνισε ο πρόεδρος του Συνασπισμού.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή