Πάνω από χίλιες μυστικές πτήσεις της CIA σε ευρωπαϊκές χώρες

«Ενοχη αδράνεια» των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων
Τετάρτη, 26 Απριλίου 2006 15:56
A- A A+

Περισσότερες από χίλιες μυστικές πτήσεις της CIA πραγματοποιήθηκαν από το 2001 στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια και τον εναέριο χώρο ευρωπαϊκών κρατών, χωρίς τα κράτη αυτά να ζητήσουν την παραμικρή πληροφορία ή εξήγηση. Αυτό δήλωσε σήμερα ο Κλαούντιο Φάβα, εισηγητής της ειδικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που διερευνά τη δράση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στην ευρωπαϊκή ήπειρο http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/04/26/1181571.htm .

Ο εισηγητής, βασιζόμενος σε στοιχεία του οργανισμού ελέγχου εναερίου κυκλοφορίας Eurocontrol, έκανε λόγο για εκτέλεση από τη CIA χιλίων μυστικών πτήσεων, για τις οποίες όπως είπε, οι κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών στις οποίες πραγματοποιήθηκαν, δεν ζήτησαν την παραμικρή πληροφορία, όπως ταυτότητα των επιβατών κλπ.

Οπως τόνισε ο εισηγητής, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις επέδειξαν μία «ένοχη αδράνεια», καθώς δεν ήταν δυνατό να αγνοούν τη φύση των πτήσεων αυτών - «οι προορισμοί και το πλήθος των οποίων καθιστούσε φανερό ότι δεν επρόκειτο μόνο για ανεφοδιασμό σε καύσιμα».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή