ΗΠΑ: «Δεν τα βρήκαν» Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι - Παρατείνεται το «λουκέτο»

Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2018 00:18
UPD:00:41
REUTERS/JOSHUA ROBERTS
A- A A+

Άκαρπες απέβησαν εκ νέου την Πέμπτη οι διαπραγματεύσεις Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων για να δοθεί τέλος στην αναστολή λειτουργίας υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους, με το λεγόμενο «shutdown» να παρατείνεται τουλάχιστον μέχρι την άλλη εβδομάδα.

Έπειτα από ολιγόλεπτη συνεδρίαση, η Γερουσία αποφάσισε ομόφωνα να διακόψει τις εργασίες της μέχρι τη Δευτέρα και να επανέλθει στην εξέταση του νόμου περί του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου.

Το αδιέξοδο που έχει προκαλέσει η χρηματοδότηση του τείχους που θέλει ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ να εγερθεί στα νότια σύνορα της χώρας του με το Μεξικό, έχει οδηγήσει σε μερική παράλυση το ομοσπονδιακό κράτος επί έξι μέρες.

Νωρίτερα, σε δημοσίευμά της, η Wall Street Journal ανέφερε ότι δεν θα δημοσιεύονται τα οικονομικά δεδομένα που συγκεντρώνουν και επεξεργάζονται οι υπηρεσίες του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης αναστολής λειτουργίας μέρους των υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους. 

Την Τετάρτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε διατεθειμένος να περιμένει όσο χρειαστεί, διατηρώντας το «shutdown», προκειμένου να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση των πέντε δισ. δολάριων για το τείχος στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή