ΗΠΑ: Η κακοκαιρία καθήλωσε αεροπλάνα

Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2018 21:23
UPD:21:31
REUTERS/DOMINICK REUTER

Φωτογραφία αρχείου

A- A A+

Ακυρώσεις πτήσεων έφερε η κακοκαιρία που πλήττει μεγάλο μέρος των ΗΠΑ και οποία αναμένεται να ενισχυθεί, με χιονοπτώσεις σε ορισμένες περιοχές και έντονες βροχοπτώσεις σε άλλες.

Περιοχές των μεσοδυτικών και νοτιοανατολικών Πολιτειών έχουν ήδη «ντυθεί» στα λευκά, ενώ οι βροχές αναμένεται να πλήξουν τις κεντρικές ΗΠΑ το Σαββατοκύριακο, με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS) να προειδοποεί ότι οι μετακινήσεις μπορεί να καταστούν επικίνδυνες.

Για τα μεσοδυτικά έχουν εκδοθεί προειδοποιήσεις για ισχυρούς ανέμους και χιονοθύελλες που αναμένεται να πλήξουν το Κάνσας, τη Νεμπράσκα, τη Βόρεια και τη Νότια Ντακότα, καθώς και τη Μινεσότα.

Στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ (Τέξας, Λουιζιάνα, Μισισίπι και Αλαμπάμα) αναμένονται σφοδρές βροχές και υπάρχει κίνδυνος πλημμυρών.

Ο κυβερνήτης του Κάνσας Τζεφ Κολίερ έχει ήδη κηρύξει την Πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.  

Η θύελλα ξεκίνησε αργά το βράδυ της Τετάρτης και είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν 509 πτήσεις, ενώ παρουσιάστηκαν καθυστερήσεις και προβλήματα σε άλλες 2.300. Μόνο στο Διεθνές Αεροδρόμιο Φορτ Γουόρθ του Ντάλας, στο Τέξας, ματαιώθηκαν 320 πτήσεις.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή