Ήττα-σοκ του Ολυμπιακού στην Τουρκία

Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2018 21:05
UPD:21:15
INTIME SPORTS/INTIMEsports
A- A A+

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός την regular season της Eurolaegue, αλλά και το 2019.

Οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν απρόσμενη ήττα στην Τουρκία από την Νταρουσάφακα με 79-75 και μετά από 15 αγωνιστικές το ρεκόρ τους έγινε 9-6. Για την Νταρουσάφακα, που παραμένει ουραγός της διοργάνωσης, ήταν μόλις η 2η νίκη!

Η ελληνική ομάδα παρότι μάζεψε 16 επιθετικά ριμπάουντ, ήταν πολύ άστοχη στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, ενώ «πλήρωσε» και την κακή περιφερειακή της άμυνα.

Ενώ απέμεναν 5:56΄΄ για το φινάλε, οι Τούρκοι βρέθηκαν μπροστά με 72-60, αλλά οι Πειραιώτες «πάτησαν γκάζι» μείωσαν σε 72-69 και στη συνέχεια με μία στις δύο βολές του Πρίντεζη σε 77-75 στα 11.1'' πριν το τέλος. Ο Ντάγκλας, όμως, ήταν εύστοχος στις βολές που εκτέλεσε στη συνέχεια (λίγο νωρίτερα με 1/2 είχε κάνει το 77-74) και με τον τρόπο αυτό «γράφτηκε» τοι τελικό 79-75.

Η Νταρουσάφακα είχε να «γευτεί» την χαρά της νίκης στην Euroleague από τη 2η αγωνιστική και συγκεκριμένα από τις 16 Οκτωβρίου κι έκτοτε μετρούσε 12 σερί ήττες.

Απέναντί της, όμως, στο φινάλε του πρώτου γύρου βρήκε τον χειρότερο ίσως Ολυμπιακό των 15 αγωνιστικών. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ εκτός από την αστοχία των παικτών της, υπέπεσε σε πολλά λάθη και μοιραία βρέθηκε από νωρίς να «κυνηγά» το σκορ, ενώ βρέθηκε να χάνει ακόμη και με -19 πόντους.

Όπως προαναφέρθηκε οι περισσότεροι παίκτες του Ολυμπιακού κυμάνθηκαν σε... ρηχά νερά. Ο Βασίλης Σπανούλης δεν αγωνίστηκε στα τελευταία λεπτά, ενώ ο μοναδικός που διασώθηκε από το ερυθρόλευκο «ναυάγιο» ήταν ο Γιάνις Στρέλνιεκς, ο οποίος τελείωσε το ματς με 15 πόντους.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Τόνεϊ Ντάγκλας με 19 πόντους, 9 ασίστ και 5 κλεψίματα, ενώ σε εξαιρετικό βράδυ βρέθηκε και ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Ζάνις Πέινερς (16π., 9ρ.).

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις