Έκρηξη στο Κολωνάκι-δύο τραυματίες

Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2018 08:00
UPD:12:52
A- A A+

Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στις 07:10 το πρωί στο Κολωνάκι έξω από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, επί της οδού Σκουφά. Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, ενώ και ο νεωκόρος διακομίστηκε στον «Ευαγγελισμό» για τις πρώτες βοήθειες.

Ο νεωκόρος είναι σε καλή κατάσταση, με λίγα εγκαύματα στο πρόσωπο και αναμένεται να λάβει άμεσα εξιτήριο. Καλή είναι η κατάσταση της υγείας και του αστυνομικού.  

Κατόπιν εντολής του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, μετέβη άμεσα στο χώρο του ναού και στη συνέχεια στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου ο αστυνομικός.

Από την πρώτη στιγμή, ο αρχιεπίσκοπος ενημερώνεται διά του πρωτοσύγκελού του, ο οποίος έχει συχνή επικοινωνία από το πρωί με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και ειδικούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός δεν ήταν μεγάλης ισχύος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Αποτελείτο από δύο δοχεία με εύφλεκτο υγρό, καλώδια και ένα ρολό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πόρτα του ναού υπήρχε ένα μεταλλικό κουτί, που έγινε αντιληπτό όταν ο νεωκόρος άνοιξε την είσοδο. Δεν είχε αρχίσει ακόμη η Θεία Λειτουργία και δεν υπήρχε κόσμος μέσα στην εκκλησία. 

Ο νεωκόρος τηλεφώνησε στην Αμεση Δράση. Στο σημείο έσπευσε περιπολικό και μόλις πλησίασε στο σημείο ο αστυνομικός, εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για προειδοποίηση με τηλεφώνημα. 

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την ευρύτερη περιοχή περιμετρικά του ναού.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή