Πάπας Φραγκίσκος: Οι διαφορές μας πηγές πλούτου, όχι κινδύνων

Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2018 14:07
UPD:16:49
REUTERS/VATICAN MEDIA
A- A A+

Να δουν διαφορές τους ως πηγή πλούτου και όχι κινδύνων κάλεσε τους πιστούς ο Πάπας Φραγκίσκος στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του Urbi et Orbi.

Απευθυνόμενος σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις γεωπολιτικές εντάσεις και απηύθυνε έκκληση για συμφιλίωση και αδελφοσύνη. Όπως είπε οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές ιδέες και πιστεύω, αλλά θα πρέπει να διατηρούν την ικανότητα να σέβονται και να ακούν ο ένας τον άλλο. 

Αναφερόμενος ειδικότερα στις αντιδράσεις που πυροδοτεί το μεταναστευτικό, τόνισε πως ο Θεός θέλει «αγάπη, αποδοχή, σεβασμό γι΄αυτή την φτωχή μας ανθρωπότητα που όλοι μοιραζόμαστε σε μεγάλη ποικιλία φυλών, γλωσσών και πολιτισμών».

EURONEWS

Κάλεσε δε την διεθνή κοινότητα να αναλάβει αποφασιστική δράση για να δοθεί μία πολιτική λύση στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία και να δοθεί η δυνατότητα στους Σύρους πρόσφυγες να επιστρέψουν και να ζήσουν εν ειρήνη στην χώρα τους, ενώ εξέφρασε ελπίδα για εκεχειρία και στην Υεμένη. 

Δεν ξέχασε και την πολυετή διαμάχη Ισραηλινών- Παλαιστινίων, τους οποίους κάλεσε να ξεκινήσουν «το ταξίδι της ειρήνης». 

Σε μήνυμά του την Παραμονή των Χριστουγέννων είχε δώσει έμφαση στο χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών και είχε καλέσει τους πιστούς να επιδιώξουν έναν πιο απλό και μη υλιστικό τρόπο ζωής. 

naftemnporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, BBC

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή