Άγκυρα: Το συντομότερο δυνατό επιχείρηση στη βόρεια Συρία

Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2018 09:29
UPD:10:46
REUTERS/ZOUBEIR SOUISSI
A- A A+

Aποφασισμένη να ξεκινήσει επιχειρήσεις στην ανατολική όχθη του Ευφράτη, στη βόρεια Συρία, το συντομότερο δυνατόν δηλώνει η Άγκυρα, δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Hurriyet, που αναμεταδίδει το Reuters, o Τσαβούσογλου τονίζει πως δεν υπάρχει άλλη επιλογή, παρά την μικρή καθυστέρηση των σχεδίων ως αποτέλεσμα της απόφασης των ΗΠΑ να αποσυρθούν από την περιοχή. 

Παράλληλα σημείωσε πως η Τουρκία και οι ΗΠΑ συμφώνησαν να ολοκληρώσουν τη συμφωνία τους για τη συριακή πόλη Μάνμπιτζ ως την πλήρη αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων. Βάσει του οδικού χάρτη για την Μάνμπιτζ,θα υπάρξει πλήρης αποχώρηση των μαχητών των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) των Κούρδων της Συρίας. 

Υπενθυμίζεται ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησαν την Κυριακή να συντονιστούν προκειμένου να μην δημιουργηθεί κενό εξουσίας. Παράλληλα η τουρκική πλευρά απηύθυνε πρόσκληση στον Αμερικανό πρόεδρο να επισκεφθεί την Τουρκία μέσα στο 2019. 

Ο Τσαβούσογλου από την πλευρά του αναμένεται να ταξιδέψει στη Ρωσία. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή