Μεξικό: Η κυβερνήτρια της πολιτείας Πουέμπλα και ο σύζυγός της σκοτώθηκαν σε συντριβή αεροσκάφους

Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2018 07:15
UPD:22:07
REUTERS/IMELDA MEDINA
A- A A+

H Μάρθα Έρικα Αλόννσο, κυβερνήτρια της μεξικανικής πολιτείας Πουέμπλα και ο σύζυγός της,Ραφαέλ Μορένο, γερουσιαστής και πρώην κυβερνήτης της ίδιας πολιτείας, σκοτώθηκαν την Παραμονή των Χριστουγέννων, όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη. 

Το ελικόπτερο κατέπσε κοντά στην πρωτεύουσα της πολιτείας και τα αίτια της συντριβής του δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά. Άγνωστη παραμένει και η τύχη του χειριστή του ελικοπτέρου. 

Η 45χρονη Αλόνσο ανέλαβε πριν από λίγες μόλις ημέρες τα καθήκοντά της, ύστερα από μία σκληρή εκλογική μάχη, η οποία την ανέδειξε την πρώτη γυναίκα κυβερνήτρια της πολιτείας. Αν και το αποτέλεσμα αρχικά αμφισβητήθηκε, ύστερα από πολύμηνους ελέγχους, το εκλογοδικείο το επικύρωσε, απορρίπτοντας τις κατηγορίες περί νοθείας. Ήταν στέλεχος του κεντροδεξιού κόμματος PAN, στο οποίο ανήκε και ο σύζυγός της, που διετέλεσε κυβερνήτης από το 2008 έως το 2011.  

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέαα ενημέρωσης το γεγονός ότι η Αλόνσο σκοτώθηκε μερικές ημέρες αφού ανέλαβε τα καθήκοντά της οδήγησε ορισμένους να εκφράσουν την υποψία σε αναρτήσεις τους σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης πως ο θάνατός της δεν ήταν δυστύχημα.

Αρκετοί Μεξικανοί πολιτικοί έχουν σκοτωθεί σε αεροπορικά δυστυχήματα τα τελευταία χρόνια, ανάμεσά τους δύο ομοσπονδιακοί υπουργοί Εσωτερικών, το 2008 και το 2011.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC, Reuters           

 

 

   . . . . . . . . . . . . . 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή