Χριστούγεννα με χιόνια- ποιες περιοχές θα ντυθούν στα λευκά

Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2018 07:20
UPD:10:35
MotionTeam/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ
A- A A+

Χαμηλές θερμοκρασίες και συννεφιά θα έχουμε σήμερα, Χριστούγεννα, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ αρκετές περιοχές θα ντυθούν στα λευκά. Χιονοπτώσεις αρχικά ανέμονται στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά των νησιών του βορείου Αιγαίου, που γρήγορα θα επηρεάσουν και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 300 με 500 μετρά) της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας.  

Από το απόγευμα χιόνια θα πέσουν επίσης στη Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, αλλά και την Αττική. Τη νύχτα οι χιονοπτώσεις στη βορειά Ελλάδα θα σταματήσουν αλλά θα ενταθούν στην Εύβοια, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις βόρειοι εντάσεως έως 8 μποφόρ στα πελάγη. 

Στην Αττική η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τη νύχτα θα χινοίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι τέσσερα με έξι και στα ανατολικά επτά μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από έξι έως δέκα βαθμούς κελσίου. 

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη, με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση προβλέπεται από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από έναν έως έξι βαθμούς Κελσίου, ενώ νέα πτώση θα σημειώσει από τη νύχτα προς την Τετάρτη. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή