Μπάσκετ: Ξέσπασε στην ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός

Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2018 23:01
UPD:23:44
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
A- A A+

Στα «χαρτιά» ήταν ντέρμπι, στο γήπεδο αποδείχθηκε μια άνιση μάχη... Ένας εντυπωσιακός Παναθηναϊκός εγκλώβισε την ΑΕΚ με το συγκεντρωμένο, μεθοδικό και ολοκληρωτικό παιχνίδι του και τη συνέτριψε με 111-79, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής.

Οι «πράσινοι» ξέσπασαν στην Ένωση για τις αποτυχίες τους στην Ευρωλίγκα, που απέφεραν την απομάκρυνση του Τσάβι Πασκουάλ πριν από μερικές ημέρες, σημειώνοντας το «9Χ9» στη φετινή Α1 Ανδρών (εκκρεμεί ο αγώνας με τον Κολοσσό) και υποχρεώνοντας τους «κιτρινόμαυρους» στην τρίτη ήττα σε δέκα παιχνίδια.

Ο αγώνας, το αποτέλεσμα του οποίου σήμανε την τρίτη εφετινή ήττα της ΑΕΚ σε 10 παιχνίδια, δεν αντέχει κριτικής. Ουσιαστικά κρίθηκε από το πρώτο δεκάλεπτο, όταν οι γηπεδούχοι με εξωπραγματική εμφάνιση σκόραραν 36 πόντους και ολοκλήρωσαν την περίοδο στο +20, ενώ με την ίδια διαφορά πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Η Ένωση είχε καταρρεύσει, ο αντίπαλός τους το εκμεταλλεύτηκε, πρόσφερε απλόχερα θέαμα με εντυπωσιακό ποσοστό ευστοχίας και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό του, διακόπτοντας το σερί των δέκα νικών που μετρούσε ο αντίπαλός τους, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Πέντε παίκτες του Παναθηναϊκού σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων, προεξάρχοντος του Λάσμε που μέτρησε 16 (παίζοντας για 17΄:55΄΄), ενώ από 14 πρόσθεσαν οι Λεκαβίτσιους, Μήτογλου (σε 13 λεπτά συμμετοχής), Αντετοκούνμπο και 12 ο Τόμας.

Για την ΑΕΚ, που πάλεψε μόνο στο δεύτερο δεκάλεπτο (21-21 το επιμέρους σκορ) και έχασε με τραυματισμό στα 20,7΄΄ πριν τη λήξη τον Βινς Χάντερ (αποχώρησε υποβασταζόμενος) προσπάθησαν οι Χάντερ, Ρατάν-Μέις (από 12) και Ματσιούλις (11).

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις