Euroleague: Δεν μπορεί ο Παναθηναϊκός, ήττα και από Αρμάνι

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018 22:54
UPD:23:19
INTIME SPORTS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
A- A A+

Καταστροφική αποδείχθηκε για τον Παναθηναϊκή αυτή η διπλή εβδομάδα της Ευρωλίγκας, καθώς οι «πράσινοι» μέτρησαν δύο ήττες σε ισάριθμους αγώνες και η πρώτη οκτάδα, που δίνει πρόκριση στα πλέι οφ, απομακρύνθηκε.

Μετά τη συντριβή της Μαδρίτης (68-89) από τη Ρεάλ την περασμένη Τετάρτη και μία ημέρα μετά την απομάκρυνση του Τσάβι Πασκουάλ από τον πάγκο τους, οι «πράσινοι» είδαν την Αρμάνι Μιλάνο να περνά από το ΟΑΚΑ με 86-83 και να τους υποχρεώνει στην όγδοη ήττα σε 14 αγώνες.

Οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν για άλλη μια φορά άνευροι, χωρίς ενέργεια και ψυχολογία και παρά την προσπάθεια του υπηρεσιακού προπονητή Γιώργου Βόβορα να «ανακατέψει την τράπουλα» αλλάζοντας διαρκώς σχήματα, η νίκη στον «τελικό» με την ιταλική ομάδα δεν ήρθε.

Ο Παναθηναϊκός συμπλήρωσε πια πέντε ήττες στα τελευταία έξι παιχνίδια στην Ευρωλίγκα και περιμένει τον Ρικ Πιτίνο για να τον οδηγήσει στους προσεχείς αγώνες, αρχικά με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα και εν συνεχεία με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Η Αρμάνι Μιλάνο, που μετρά 7 νίκες κι άλλες τόσες ήττες, είχε σε εξαιρετικό βράδυ τους Αρτούρας Γκουντάιτις, Κέρτις Τζέρελς, ενώ ο Μάικ Τζέιμς έκανε τη ζημιά στο τέλος, αλλά για περίπου 30 λεπτά ήταν «αόρατος». 

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τον αγώνα με 30/52 δίποντα (58%) αλλά και μόλις 4/12 τρίποντα, ενώ προς το τέλος Τόμας και Γκιστ έχασαν και τις τέσσερις κρίσιμες βολές που εκτέλεσαν.

Η Αρμάνι προηγήθηκε 47-40 στο ημίχρονο και 64-56 στο 30΄, ενώ προς τα τέλη της τρίτης περιόδου ο Λάνγκφορντ εγκατέλειψε τον αγώνα λόγω τραυματισμού. Ο Τζέιμς αστόχησε (έρμπολ) σε τρίποντο στο 36΄ και με το σκορ στο 72-75, όμως ο Τζέρελς έφυγε στον αιφνιδιασμό για το 72-77 στον αιφνιδιασμό.

Ο Μίτσοφ «έγραψε» το 74-79, ο Τζέιμς ευστόχησε σε τρίποντο για το 74-82, αλλά με αντεπίθεση ο Παναθηναϊκός μείωσε με λέι απ του Λοτζέσκι σε 83-84, με χρόνο 6,6΄΄ πριν τη λήξη.

Οι διαιτητές δεν σφύριξαν σε κανένα από τα τρία (!) φάουλ των γηπεδούχων που προσπαθούσαν να σταμτήσουν το χρόνο, έδωσαν το τέταρτο στον Νέντοβιτς, στα 0,6΄΄ πριν τη λήξη κι εκείνος με 2/2 βολές διαμόρφωσε το τελικό σκορ, αλλά ο χρόνος ήταν ελάχιστος κι ο Γκιστ δεν μπόρεσε να σουτάρει σωστά.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις