ΕΣΕΠ: Στο τραπέζι Ελληνοτουρκικά-Κυπριακό

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018 15:14
UPD:15:21
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
A- A A+

Περισσότερο από τρεις ώρες διήρκεσαν οι εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), που συγκλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, υπό τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο.

«Η σύσκεψη διεξήχθη σε σύμπνοια» δήλωσε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Μάριος Γεωργιάδης, αποτυπώνοντας το καλό κλίμα στη συζήτηση.

Κατά τη συνεδρίαση, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών παρείχε στους εκπροσώπους των κομμάτων αναλυτική ενημέρωση για κρίσιμα θέματα εξωτερικής πολιτικής, το Κυπριακό και τα Ελληνοτουρκικά, ενώ ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων.

Στη σημερινή προγραμματισμένη συνεδρίαση του Συμβουλίου συμμετείχαν εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής της Βουλής, Κώστας Δουζίνας, η βουλευτής Μαρία Τριανταφύλλου και ο συντονιστής του Τομέα Διεθνών Σχέσεων του κόμματος, Παναγιώτης Τριγάζης, από τους ΑΝΕΛ ο βουλευτής Κώστας Κατσίκης και ο πρέσβης εκ προσωπικοτήτων, Ελευθέριος Καραγιάννης, από τη Ν.Δ. ο τομεάρχης Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος, κι ο πρέσβης επί τιμή, Γιάννης Σαββαΐδης, από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Ανδρέας Λοβέρδος, από το Ποτάμι ο βουλευτής Σπύρος Δανέλλης και ο πρέσβης επί τιμή, Γιώργος Κακλίκης, και από την Ένωση Κεντρώων οι Μάριος Γεωργιάδης και Γιώργος Κουτουλάκης.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, Βαγγέλης Καλπαδάκης, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εξωτερικών.

Σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΕΣΕΠ, ο Ανδρέας Λοβέρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και υπεύθυνος ΚΤΕ Εξωτερικών και Άμυνας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σημείωσε ότι «στις προκλήσεις της Τουρκίας απάντηση αποτελεί η αποφασιστικότητα και η ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Είναι αυτονόητο ότι η τουρκική ένταση δεν προσφέρεται για μικροκομματικές στοχεύσεις».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή