Γκάτγουικ: Δεν φαίνεται να σχετίζεται με την τρομοκρατία το περιστατικό με τα drones

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018 00:03
UPD:08:46
REUTERS/PETER NICHOLLS
A- A A+

Δεν φαίνεται να σχετίζεται με την τρομοκρατία το περιστατικό με τα drones, τα οποία ίπταντο στην περιοχή του αεροδρομίου Γκάτγουικ, με αποτέλεσμα τη ματαίωση του συνόλου των πτήσεων.

«Η εκτίμησή μας, με βάση τις πληροφορίες που κατορθώσαμε να συλλέξουμε, είναι ότι το περιστατικό δεν σχετίζεται με τρομοκρατία» διαβεβαίωσε η βρετανική αστυνομία.

Πρόσθεσε δε, ότι οι αρχές συνεργάζονται στενά με τη διεύθυνση του αεροδρομίου και την υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ενώ οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται και σε υπουργικό επίπεδο.

Στόχος είναι η ταχύτερη δυνατή επίλυση της υπόθεσης, αλλά και η άμεση επαναλειτουργία του αεροδρομίου. Σε κάθε περίπτωση, το Γκάτγουικ δεν αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία πριν το πρωί της Παρασκευής, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα η αρμόδια διεύθυνση.

EURONEWS

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι πτήσεις της Πέμπτης από και προς το βρετανικό αεροδρόμιο ακυρώθηκαν ή αναβλήθηκαν, γεγονός το οποίο προκάλεσε ένα απίστευτο χάος.

Από την πλευρά του, ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών, Κρις Γκρέυλινγκ, προχώρησε στην προσωρινή άρση των περιορισμών στις νυχτερινές πτήσεις των υπόλοιπων βρετανικών αεροδρομίων, με στόχο την εξομάλυνση της εναέριας κυκλοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι από το βράδυ της Τετάρτης έχει προκληθεί πανικός στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ, εξαιτίας του πλήθους μη επανδρωμένων αεροσκαφών που εθεάθησαν να ίπτανται.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή