Euroleague: «Καθάρισε» και την Γκραν Κανάρια ο Ολυμπιακός

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018 22:46
UPD:21/12/2018 01:01
INTIME SPORTS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
A- A A+

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του, νίκησε με 98-77 τη Γκραν Κανάρια στο ΣΕΦ και ολοκλήρωσε ιδανικά αυτή τη δύσκολη εβδομάδα με τους δύο αγώνες στην Ευρωλίγκα, καθώς την Τρίτη είχε νικήσει εκτός έδρας μια άλλη ισπανική ομάδα, την Μπαρτσελόνα.

Οι «ερυθρόλευκοι» του Ντέιβιντ Μπλατ ήταν σοβαροί και πειθαρχημένοι, παρά το «χαλάρωμα» στο τέλος όταν και χρησιμοποιήθηκαν όλοι οι διαθέσιμοι παίκτες, φτάνοντας στην ένατη νίκη σε 14 αγώνες και φτάνοντας την Αναντολού Εφές στην τέταρτη θέση, καθώς οι Τούρκοι υπέστησαν απόψε βαριά ήττα στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ (84-102).

Τον Ολυμπιακό οδήγησε στην άνετη επικράτηση ο εξαιρετικός αρχηγός του. Ο Σπανούλης ήταν φρέσκος, είχε διάθεση και έκανε μια ώριμη και μεστή εμφάνιση σκοράροντας 21 πόντους (3/3 βολές, 3/4 δίποντα, 4/5 τρίποντα), έδωσε 8 ασίστ, πήρε 4 ριμπάουντ και είχε 32 στην αξιολόγηση, παίζοντας «μόνο» 21 λεπτά.

Ταυτόχρονα, η πειραϊκή ομάδα κατέγραψε την κορυφαία βραδιά της στη διοργάνωση αναφορικά με τη δημιουργία, καθώς οι παίκτες της μοίρασαν 29 ασίστ! Οι «ερυθρόλευκοι» δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στην ισπανική ομάδα, φροντίζοντας να «κλειδώσουν» το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο, όταν προηγήθηκαν με διαφορά 19 πόντων (52-33).

Εκτός του Σπανούλη, ο Ολυμπιακός είχε άλλους πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, δείγμα της πολυφωνίας και του πλουραλισμού του. Ο Πρίντεζης πρόσθεσε 16, ο ΛεΝτέι 12 και οι Γουίλιαμς-Γκος, Μιλουτίνοβ και Στρέλνιεκς από 11 πόντους.

Η διαφορά έφτασε στη μέγιστη τιμή της (+23) όταν ο Σπανούλης με δύο συνεχή τρίποντα «έγραψε» το 68-45 στο 27΄. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι χαλάρωσαν, οι Ισπανοί μείωσαν σε 80-67 στο 35΄ εκνευρίζοντας τον Μπλατ που πήρε τάιμ άουτ, αλλά η επιστροφή του Σπανούλη και η όρεξη του Μάντζαρη επανέφεραν την τάξη στο ΣΕΦ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις