Ισραήλ: Ξεκίνησε η καταστροφή των υπόγειων τούνελ της Χεζμπολάχ

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018 22:42
UPD:22:43
REUTERS/ALI HASHISHO
A- A A+

Τέσσερις υπόγειες σήραγγες, τις οποίες φέρεται να έχει διανοίξει η λιβανέζικη οργάνωση «Χεζμπολάχ», ξεκίνησε να καταστρέφει ο στρατός του Ισραήλ, στα σύνορα των δύο χωρών.

Οι πρώτες εργασίες πραγματοποιήθηκαν στην ισραηλινή πλευρά της μεθορίου, γνωστή και ως «Μπλε Γραμμή», με τον ισραηλινό στρατό να διαμηνύει ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί εντός των επόμενων, λίγων ωρών.

Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Δεκεμβρίου, οι ισραηλινές δυνάμεις διεξήγαγαν επιχείρηση, με στόχο τον εντοπισμό και την καταγραφή των υπόγειων σηράγγων της «Χεζμπολάχ».

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, τα τούνελ αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για οργανωμένες επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ.  Από την πλευρά της, βέβαια, η σιιτική οργάνωση δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο μέχρι στιγμής.

Οι «κυανόκρανοι» του ΟΗΕ, πάντως, έχουν επιβεβαιώσει την ύπαρξη τεσσάρων στοών, στην περιοχή των συνόρων Ισραήλ-Λιβάνου.

«Προειδοποιούμε τον οποιοδήποτε να μην προσεγγίσει τα σημεία διάνοιξης των σηράγγων και να μην παραμείνει κοντά σ’ αυτές, στην πλευρά του Λιβάνου» τόνισε ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, Τζόναθαν Κονρίκους.

Και πρόσθεσε: «Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι η Χεζμπολάχ δεν θα είναι πλέον σε θέση να χρησιμοποιεί αυτές τις σήραγγες, ώστε να τρομοκρατήσει Ισραηλινούς αμάχους».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από AFP, DPA, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή