Κύπελλο Ελλάδας: Αποκλεισμός - σοκ για Άρη, «εξάρα» ο ΠΑΟΚ

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018 19:49
UPD:19:53
INTIME SPORTS/INTIMEsports
A- A A+

Ο Εργοτέλης έκανε την έκπληξη στον 4ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς νίκησε με 3-2 τον Άρη στο Παγκρήτιο στάδιο και προκρίθηκε στους «16» της διοργάνωσης, ως δεύτερος πίσω από τον ΠΑΟΚ, αφήνοντας εκτός τους «κίτρινους».

Ο Άρης ήταν ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο, όμως έχασε σημαντικές ευκαιρίες και στο τέλος του βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ. Ο Εργοτέλης σκόραρε στη μοναδική καλή φάση που δημιούργησε, στο 44, με τον Μπουρσέλη κι αφού η μπάλα κόντραρε στον Μενέντες.

Το σοκ για τους Θεσσαλονικείς έγινε μεγαλύτερο στο ξεκίνημα του β΄ μέρους, όταν ο Εργοτέλης έφτασε στο 3-0 «εν ριπή οφθαλμού» με πρωταγωνιστή τον Έφορντ, ο οποίος πρώτα έδωσε έτοιμο γκολ στον Ιατρούδη (50΄) και στη συνέχεια «έγραψε» το 3-0 σε αντεπίθεση, στο 53΄.

Με την «πλάτη στον τοίχο» πια, ο Άρης έβγαλε αντίδραση και μείωσε στο 58΄ με προσπάθεια και πλασέ του Ντιγκινί, ενώ στο 74΄ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Κοζορώνη και ο Γάλλος επιθετικός ευστόχησε από τα 11 βήματα μειώνοντας σε 2-3.

Ο Ντιγκινί παραλίγο να ολοκληρώσει μία προσωπική ανατροπή, όμως είδε στο 88΄ τον Κατσιμήτρο να σώζει με διπλή προσπάθεια την εστία του και να «σφραγίζει» την πρόκριση του Εργοτέλη στους «16».

Με εμφατικό τρόπο προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας ο ΠΑΟΚ, που συνέτριψε με 6-0 στα Σπάτα τον Αήττητο και ολοκλήρωσε την παρουσία του στον όμιλο καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση.

Στο... παρασκήνιο του αγώνα, ξάφνιασε η παραίτηση του τεχνικού της ομάδας των Μεσογείων, Απόστολου Χαραλαμπίδη, λίγη ώρα πριν την έναρξη της αναμέτρησης.

Το σκορ άνοιξε στο 16ο λεπτό ο Καρέλης, για να διπλασιάσει στο 26΄ ο Κάνιας. Το 0-3 σημείωσε ο Πρίγιοβιτς στο 62΄, ο Καρέλης ανέβασε κι άλλο το δείκτη του σκορ στο 74΄ και ο πρώτος σκόρερ του «Δικεφάλου», Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς, διαμόρφωσε το τελικό σκορ με τα τέρματά του στο 84ο και 85ο λεπτό, χάρις στα οποία έφτασε στο χατ-τρικ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις