Διαψεύδει η κυβέρνηση τα περί έξι ή οκτώ αδειών σε κανάλια

Τρίτη, 02 Μαΐου 2006 16:35
UPD:16:44
A- A A+

«Δεν έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση κάποιος αριθμός αδειοδότησης σε κανάλια, είναι λανθασμένοι οι αριθμοί που μεταδόθηκαν και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι σχετικές πληροφορίες», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Απαντώντας στις 10 Απριλίου σε ερώτημα της «Ν», σχετικά με το εάν η κυβέρνηση προτίθεται να αυξήσει τον αριθμό των προς διάθεση τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας, αναφέρθηκε στη σχέση μεταξύ αριθμού επιχειρήσεων και βιωσιμότητας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι η ύπαρξη βιώσιμων επιχειρήσεων στο χώρο των ΜΜΕ», παράγοντας ο οποίος θα πρέπει να συνυπολογισθεί στο θέμα αυτό, ακόμα και εάν υπάρχουν διαθέσιμες συχνότητες.

Κυριακάτικες εφημερίδες έκαναν λόγο για έξι με οκτώ άδειες εθνικής εμβέλειας.

«Πρώτον, ο τελικός αριθμός θα ανακοινωθεί όταν όλα είναι έτοιμα. Δεύτερον, θέλω να σας θυμίσω τη διαδικασία: Δεν δίνει άδειες η κυβέρνηση. Αδειες δίνει το ΕΣΡ... Υπάρχουν βεβαιώσεις νομίμου λειτουργίας για ορισμένα κανάλια, υπάρχουν αδειοδοτήσεις καναλιών που έγιναν πριν από περίπου 13-14 χρόνια και από τότε δεν ξαναέγιναν αδειοδοτήσεις. Υπάρχει μια απόπειρα από το προηγούμενο ΕΣΡ, η οποία έμεινε στη μέση, γιατί έγινε προσφυγή στο ΣτΕ. Εκείνο που δημιούργησε τα θέματα, ίσως επειδή έχει συζητηθεί αρκετά στη δημοσιότητα, είναι το ζήτημα του αριθμού. Η απόφαση του ΣτΕ προβλέπει -και αυτό το έχω πει δημοσίως, στο δημόσιο διάλογο- ότι θα πρέπει, εκτός της γενικής στόχευσης καναλιών, να υπάρχουν και ειδικής στόχευσης κανάλια. Αυτό, όμως, όπως γνωρίζετε, είναι από τις βασικές προβλέψεις που γίνονται στο προτεινόμενο νομοσχέδιο. Σε κάθε περίπτωση, ό,τι λέει ο νόμος θα ισχύσει», τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος.

Προτεινόμενα για εσάς