«Bohemian Rhapsody»: Το μιούζικαλ με τις μεγαλύτερες εισπράξεις όλων των εποχών

Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018 18:33
A- A A+

Η ταινία «Bohemian Rhapsody», με εισπράξεις που ξεπέρασαν τα 600 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office, έγινε το πιο επικερδές βιογραφικό μιούζικαλ όλων των εποχών.   

Η ιστορία του Φρέντι Μέρκιουρι και του θρυλικού συγκροτήματος των Queen, που μετρά επί του παρόντος 608.7 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις, κατάφερε να εκθρονίσει την προκάτοχό της, η οποία κατείχε μέχρι σήμερα το ρεκόρ -την ταινία «Straight Outta Compton».  

Το «Bohemian Rhapsody» μόνο στη Βρετανία έχει σημειώσει εισπράξεις ύψους 57.9 εκατ. δολαρίων, ενώ πρωτοφανής σχεδόν είναι η επιτυχία της ταινίας σε χώρες όπως η Κορέα και η Ιαπωνία, με εισπράξεις 56 και 41.7 εκατ. δολαρίων αντίστοιχα. Το Top 5 ολοκληρώνουν η Γαλλία –με 29 εκατ. δολάρια και η Αυστραλία με 25.6 εκατ. δολάρια.       

Τα νούμερα είναι ακόμη πιο σημαντικά αν ληφθεί υπ’ όψιν πως οι κριτικές για την ταινία διχάστηκαν και πως η Fox απέλυσε, τον περασμένο Σεπτέμβριο, τον σκηνοθέτη της ταινίας, Μπράιαν Σίνγκερ.  Το «Bohemian Rhapsody» έχει κερδίσει δύο υποψηφιότητες στις Χρυσές Σφαίρες -ο Ράμι Μάλεκ είναι υποψήφιος για το Βραβείο Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας και η ταινία υποψήφια στην κατηγορία των δραματικών φιλμ. 

Η ταινία
Η περιπετειώδης -ως ζωή και ως παραγωγή- βιογραφία του Φρέντι Μέρκιουρι των Queen παρουσιάζεται από τον Ντέξτερ Φλέτσερ, με πρωταγωνιστή τον Ράμι Μάλεκ. H ραγδαία άνοδος της βρετανικής μπάντας -μέσα από τα εμβληματικά τραγούδια και τον επαναστατικό τους ήχο-  τους οδηγεί σε απαράμιλλη επιτυχία.

Ωστόσο, σε μια απροσδόκητη τροπή, ο ηγέτης τους, Φρέντι Μέρκιουρι, παρατάει το συγκρότημα για να κάνει σόλο καριέρα. Έχοντας υποφέρει πολύ χωρίς τους Queen, καταφέρνει να επανενωθεί μαζί τους λίγο πριν τη θρυλική συναυλία «Live Aid». Ενώ έχει μόλις διαγνωσθεί ως φορέας του AIDS, ο Μέρκιουρι οδηγεί με γενναιότητα την μπάντα σε μία από τις καλύτερες συναυλίες στην ιστορία της ροκ μουσικής.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς