Έκρηξη βόμβας στον ΣΚΑΪ: Υλικές ζημιές σε όλο το κτήριο

Μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης στον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό
Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 08:47
UPD:10:25
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης περιείχε ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που εξερράγη τα ξημερώματα στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ, με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ να αξιολογούν το τρομοκρατικό χτύπημα ως «σοβαρό».

Από την έκρηξη σημειώθηκαν μεγάλες ζημιές στα τζάμια, μέχρι τον 6ο όροφο του κτηρίου, αλλά και σε τοίχους στο εσωτερικό.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μέσα σε σακίδιο, το οποίο οι δράστες κρέμασαν στο κιγκλίδωμα του δρόμου, έξω από το κτήριο του ΣΚΑΪ και από την έκρηξη κόπηκε το μασίφ σίδερο, ενώ ξεκόλλησε και ένα κομμάτι τσιμέντου.

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, τις επικαλείται το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκφράζουν την άποψη ότι οι ζημιές θα ήταν ακόμα μεγαλύτερες, αλλά μεγάλο μέρος του ωστικού κύματος εκτονώθηκε προς το κενό, καθώς δεν υπήρχε σταθερό αντικείμενο από την άλλη πλευρά για να το στείλει προς μια κατεύθυνση.

Μέχρι στιγμής έχει συγκεντρωθεί υλικό από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες από τις ίδιες πηγές, δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία που να βοηθούν στην αναγνώριση των δραστών.

Στην ΕΛΑΣ δεν «βλέπουν» ακόμη κάποια συγκεκριμένη οργάνωση, ενώ δεν υπάρχει έως τώρα ανάληψη ευθύνης. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν αξιωματικοί, ανάλογα χτυπήματα με παρόμοιας ισχύος εκρηκτικούς μηχανισμούς έχουν γίνει από την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», χωρίς όμως να υπάρχει οποιοδήποτε στοιχείο που να την ενοχοποιεί για το συγκεκριμένο χτύπημα.

Οι έρευνες στο σημείο της επίθεσης θα διαρκέσουν αρκετές ώρες, ενώ παραμένει κλειστή η υπόγεια διάβαση της λεωφόρου Ποσειδώνος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή