Σε καλό κλίμα η συνάντηση Μπακογιάννη - Μίτρεβα

Τετάρτη, 03 Μαΐου 2006 11:44

A- A A+

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη, με την ομόλογό της από την ΠΓΔΜ Ιλίνκα Μίτρεβα, στο περιθώριο της Διαδικασίας Συνεργασίας χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργο Κουμουτσάκο, οι δύο υπουργοί συζήτησαν για την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων και ειδικότερα στον οικονομικό τομέα. Αναγνωρίστηκε η παρουσία ελληνικών επιχειρήσεων στο έδαφος της ΠΓΔΜ και επισημάνθηκε η ανάγκη ενίσχυσης των διμερών σχέσεων.

Η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε τη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας και η κ. Μίτρεβα δήλωσε ότι η ΠΓΔΜ έχει αναλάβει δέσμευση να προχωρήσει προς την Ευρώπη και θα κάνει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

Όσον αφορά το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου δεν έγινε καμιά συζήτηση, ενώ για το θέμα του ονόματος της γειτονικής χώρας ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι απλώς εθίγη, οι θέσεις των δύο πλευρών είναι δεδομένες και γίνεται διαβούλευση στο πλαίσιο του ΟΗΕ.

Η κ. Μίτρεβα έθεσε επίσης το ζήτημα του ειδικού τέλους που έχει θεσπίσει η Νομαρχία Κιλκίς για τα αυτοκίνητα από την ΠΓΔΜ που εισέρχονται στο ελληνικό έδαφος και σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο οι δύο υπουργοί συμφώνησαν ότι πρέπει να αρθεί.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή