Στις κακές καιρικές συνθήκες οφείλεται η συντριβή του Airbus στη Μαύρη Θάλασσα

Νεκροί και οι 113 επιβαίνοντες
Τετάρτη, 03 Μαΐου 2006 11:55
UPD:11:58
A- A A+

Στις κακές καιρικές συνθήκες οφείλεται σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η συντριβή του Αirbus 320 των αρμενικών αερογραμμών στη Μαύρη Θάλασσα, ανακοίνωσαν οι ρωσικές και οι αρμενικές αρχές.

Από τη συντριβή του αεροσκάφους έχασαν τη ζωή τους και οι 113 επιβαίνοντες.

«Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το δυστύχημα προκλήθηκε εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, οι οποίες ήταν ιδιαίτερα κακές», δήλωσε ο ρώσος αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας Νικολάι Σεπέλ, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

Και στο Ερεβάν, η εκπρόσωπος της πολιτικής αεροπορίας της Αρμενίας Γκαϊανέ Νταβντιάν, μίλησε για κακές καιρικές συνθήκες και κυρίως κακή ορατότητα, ενώ όπως σημείωσε το Airbus ήταν σε εξαιρετική κατάσταση από τεχνικής πλευράς.

Εν τω μεταξύ, 78 άτομα, συγγενείς θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας, αναχώρησαν από το Ερεβάν για το Σότσι της Ρωσίας, απ’ όπου θα μεταβούν στον τόπο του δυστυχήματος.

Με την ίδια πτήση αναχώρησαν επίσης 12 αρμένιοι διασώστες, οι οποίοι θα βοηθήσουν στην περισυλλογή των σορών και 14 μέλη αρμενικής ερευνητικής επιτροπής.

Τέλος, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου, Ρωσία και Αρμενία κήρυξαν την 5η Μαΐου κοινή ημέρα πένθους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή