Μέι: «Όχι» σε δεύτερο δημοψήφισμα, υπονομεύει τις συνομιλίες

Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018 17:11
UPD:22:14
REUTERS/FRANCOIS LENOIR
A- A A+

Σκληρή κριτική στον πρώην πρωθυπουργό, Τόνι Μπλερ, άσκησε η Τερέζα Μέι, τονίζοντας ότι το αίτημα για τη διεξαγωγή ενός νέου δημοψηφίσματος υπονομεύει τις συνομιλίες για το Brexit.

Η νυν πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία προσφάτως κατάφερε να επιβιώσει της πρότασης μομφής, χαρακτήρισε τα λεγόμενα του Μπλερ ως «προσβολή προς το αξίωμα που κατείχε κάποτε».

Κάλεσε δε, όσους βουλευτές δεν αντέχουν να «παραιτηθούν από την υποχρέωση υλοποίησης του Brexit», όπως εκφράστηκε στο δημοψήφισμα του 2016.

«Το να πηγαίνει ο Τόνι Μπλερ στις Βρυξέλλες και να επιχειρεί να υπονομεύσει τις διαπραγματεύσεις, μιλώντας υπέρ της διεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος συνιστά προσβολή για το αξίωμα που κάποτε κατείχε και για τους πολίτες που υπηρετούσε» τόνισε χαρακτηριστικά η Μέι.

EURONEWS

Και πρόσθεσε: «Δεν θα αποποιηθούμε την ευθύνη, όπως θα έκανε εκείνος, για την απόφαση αυτή. Το κοινοβούλιο έχει το δημοκρατικό καθήκον να φέρει σε πέρας αυτό το οποίο ζήτησαν με την ψήφο τους οι Βρετανοί πολίτες».

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρώην πρωθυπουργός των Εργατικών τάχθηκε υπέρ ενός νέου δημοψηφίσματος, εφόσον «δεν λειτουργήσει καμία από τις υπόλοιπες επιλογές».

«Είναι ακριβώς το αντίθετο, όχι αντιδημοκρατικό αλλά δημοκρατικό (σ.σ. το δεύτερο δημοψήφισμα), όπως πολλοί βετεράνοι του κόμματός της (σ.σ. Τόρις) υποστηρίζουν» έσπευσε να απαντήσει ο Μπλερ, απορρίπτοντας την κριτική της Μέι.

Σημειώνεται ότι η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου έχει αναβάλλει επ’ αόριστον την ψηφοφορία για την κύρωση της Συμφωνίας του Brexit, εξαιτίας του κινδύνου καταψήφισής της από τη Βουλή των Κοινοτήτων, μία εξέλιξη η οποία θα προλείαινε τον δρόμο προς το «σκληρό» και «άτακτο» Brexit.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από AFP, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή