«Πρωταθλήτρια χειμώνα» η Ντόρτμουντ

Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018 22:04
UPD:22:22
REUTERS/LEON KUEGELER

Soccer Football - Bundesliga - Borussia Dortmund v Werder Bremen - Signal Iduna Park, Dortmund, Germany - December 15, 2018 Former player Nuri Sahin bows down to the Borussia Dortmund fans after the match REUTERS/Leon Kuegeler DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video

A- A A+

«Πρωταθλήτρια χειμώνα» αναδείχθηκε η Ντόρτμουντ, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρώτου γύρου της Bundesliga (15η αγωνιστική).

Η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος  Ντόρτμουντ έχει εξασφαλίσει το +9 από τις διώκτριες της, Γκλάντμπαχ και Μπάγερν Μονάχου, διαφορά που είναι αδύνατο να καλυφθεί έως ότου ολοκληρωθεί το πρώτο μισό της περιόδου.

Η Μπορούσια υπερασπίστηκε την έδρα της με το 2-1 απέναντι στην Βέρντερ Βρέμης, με τους Αλκάθερ (19΄) και Ρόις (27΄) να βάζουν τις βάσεις μέσα σε ένα οκτάλεπτο για το «τρίποντο» και τον Κρούζε να μειώνει στο 35΄ για τους φιλοξενούμενους. 

Κανένα απολύτως πρόβλημα απέναντι στο Ανόβερο δε συνάντησε η Μπάγερν. Οι πρωταθλητές Γερμανίας πέρασαν με εμφατικό τρόπο από την έδρα του αντιπάλου τους, με 4-0, ωστόσο, η διαφορά τους από την κορυφή παραμένει μεγάλη (-9), μετά την επικράτηση της Ντόρτμουντ.

Οι Βαυαροί έχασαν πολλές ευκαιρίες για να δώσουν μεγαλύτερες διαστάσεις στη νίκη τους, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο ματς ο Τόμας Μίλερ συμπλήρωσε 300 συμμετοχές με την φανέλα της Μπάγερν.

Η Γκλάντμπαχ «σκόνταψε» στην έδρα της (0-0 με την Χοφενχάιμ), ενώ η Στουγκάρδη πήρε σπουδαία νίκη επί της Χέρτα Βερολίνου με 2-1, με τον Μάριο Γκόμεζ να πετυχαίνει και τα δύο γκολ της ομάδας του.

Ο Τάσος Δώνης αγωνίστηκε στα τελευταία 17 λεπτά ως αλλαγή για τους νικητές.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:

Νυρεμβέργη-Βόλφσμπουργκ 0-2 (58΄ Γκίντσεκ, 90΄+3 Μπρεκάλο)
Χοφενχάιμ-Γκλάντμπαχ         0-0
Στουτγκάρδη-Χέρτα               2-1 (64', 76' Γκόμεζ-38' Μίτλεσταντ)
Άουγκσμπουργκ-Σάλκε         1-1 (13' Γκρέγκοριτς-52' Καλιγκιούρι)
Ανόβερο-Μπάγερν Μονάχου 0-4 (2' Κίμιχ, 29' Αλάμπα, 53' Γκνάμπρι, 62' Λεβαντόφσκι)
Φορτούνα-Φράιμπουργκ       2-0 (55', 79' Αϊλάν)
Ντόρτμουντ-Βέρντερ Βρέμης 2-1 (19' Αλκάθερ, 27' Ρόις - 35' Κρούζε)

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις