Πρώτη μέρα συζήτησης του ν/σ για τον «Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων»

Τετάρτη, 03 Μαΐου 2006 17:29
A- A A+

Την ευρεία αποδοχή της ΚΕΔΚΕ και της ΕΝΑΕ στο νέο «Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων» υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος κατά την πρώτη ημέρα επεξεργασίας του σχετικού νομοσχεδίου από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι στη σύγχρονη εποχή της σταδιακής υποχώρησης του κεντρικού κράτους και των περιφερειακών συγκλίσεων απαιτείται η διαμόρφωση ισχυρότερων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τόσο με την ύπαρξη σύγχρονου και ευέλικτου θεσμικού πλαισίου λειτουργίας, όσο και με τη διασφάλιση επαρκών πόρων.

Απαντώντας στον εισηγητή του ΠΑΣΟΚ Εμμ. Όθωνα για το σχέδιο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων που είχε ετοιμάσει η προηγούμενη κυβέρνηση, ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ δεν συμβάδισε με αυτό, ενώ (το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ) δεν ήταν αποδεκτό από σημαντική μερίδα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τέλος, ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι μετά τον κώδικα των δημοσίων υπαλλήλων, η κυβέρνηση ετοιμάζει και τον κώδικα των δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων.

Διαφωνίες για την πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο της ΤΑ εξέφρασαν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ Ελπ. Παντελάκη και του ΣΡΑ Φ. Κουβέλης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή