Παπούλιας: Ανοίξαμε δρόμους στον αραβικό κόσμο

Τετάρτη, 03 Μαΐου 2006 18:18
A- A A+

Απόλυτα ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της επίσκεψής του σε χώρες της Αραβικής Χερσονήσου, επέστρεψε στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

O κ. Παπούλιας επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι και πάλι παρούσα στην περιοχή, ύστερα από πολλά χρόνια απουσίας και πρόσθεσε ότι αναζωογονήθηκε η παλιά πολιτική της Ελλάδας στον αραβικό κόσμο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσθεσε ότι εναπόκειται στους υπουργούς «να συνεχίσουν δυνατά το δρόμο που ανοίξαμε με την παρουσία μας στις χώρες αυτές».

Ο κ. Παπούλιας προγραμματίζει νέο ταξίδι, περί τον Οκτώβριο, στο Κουβέϊτ και τα Εμιράτα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας δήλωσε ότι μετά από αυτό το «ιστορικό ταξίδι» πνέει άνεμος δημιουργίας και αναγέννησης. Ανέφερε επίσης ότι οι χώρες που επισκέφθηκε η ελληνική αποστολή είναι μπροστά και σχεδιάζουν τις επόμενες δεκαετίες και πρόσθεσε ότι όλα όσα είδε η αποστολή δείχνουν την ανάγκη να προχωρήσουν στην Ελλάδα μεταρρυθμίσεις που να έχουν «βάθος, ένταση και μεγάλη ταχύτητα», ώστε «να μη μείνουμε πίσω».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, «άνοιξε δρόμους» και εναπόκειται σ' εμάς να τους συνεχίσουμε.

Αναφερόμενος στην πολιτική της κυβέρνησης στη Μ. Ανατολή, δήλωσε ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έδωσε το στίγμα, επισκεπτόμενος την Αίγυπτο, τρεις μήνες αφότου ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Θ. Κασίμης αναφέρθηκε στις μεγάλες ευκαιρίες στην περιοχή, και τόνισε ότι είναι ανάγκη να ξεπεραστούν, στην Ελλάδα, οι διάφορες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τον τομέα των κατασκευών, για τσιμέντα και οικοδομικά υλικά, ιχθυοκαλλιέργειες, ακτοπλοϊκή σύνδεση της περιοχής με Ιράν, Πακιστάν και Ινδία, Τουρισμό, Ναυπηγεία, Logistics, Αεροπορική βιομηχανία, αλλά και συνεργασία στον τομέα των αεροπορικών μεταφορών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή