Προσωπική αντιπαράθεση η νέα τακτική του Μαξίμου

Ο πρωθυπουργός εγκαλεί τον πρόεδρο της Ν.Δ. για τα περί συναλλαγής
Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018 10:52
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση 

Στην προσωπική αντιπαράθεση Τσίπρα - Μητσοτάκη επενδύει το πρωθυπουργικό επιτελείο για να βελτιώσει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις και να κλείσει την «ψαλίδα» με τη Νέα Δημοκρατία. Στο πλαίσιο αυτό, το Μαξίμου κάλεσε χθες τη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά τον αρχηγό της Κυριάκο Μητσοτάκη είτε να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη, είτε να δώσει στοιχεία και ονόματα στον ελληνικό λαό και τη διεθνή κοινότητα για την καταγγελία του από το βήμα της Βουλής ότι η κυβέρνηση αντάλλαξε το Σκοπιανό με τη μη περικοπή των συντάξεων. 

Επιπλέον, το Μαξίμου ρωτά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ποιοι είναι οι Ευρωπαίοι ηγέτες που συμμετείχαν στη συναλλαγή με τον πρωθυπουργό για ένα τόσο κρίσιμο εθνικό ζήτημα;» και καταλήγει με τη φράση «αναμένουμε άμεσα απαντήσεις», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο κ. Τσίπρας σκοπεύει να θέσει το θέμα στους Ευρωπαίους ηγέτες σήμερα και αύριο στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. 

Το βήμα αυτό δεν είναι μεμονωμένο. Εντάσσεται σε μία τακτική του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του κ. Τσίπρα που στόχο έχει η επόμενη εκλογική αναμέτρηση να μετατραπεί σε ένα «ταγκό για δύο» και ο ΣΥΡΙΖΑ να ενισχυθεί μέσα από τις απώλειες των μικρών κομμάτων, καθώς δεν περιμένει μετακινήσεις υπέρ του από τη δεξαμενή των ψηφοφόρων της Ν.Δ. Εκεί στοχεύουν οι πολύ υψηλοί τόνοι από την πλευρά του κ. Τσίπρα και η προσπάθεια απομείωσης του θεσμικού και ευρωπαϊκού προφίλ του προέδρου της Ν.Δ. με επιθέσεις εναντίον του, που τον χαρακτηρίζουν ως «ακροδεξιό και άβουλο αρχηγό μέσα στη Νέα Δημοκρατία με τους Άδωνι Γεωργιάδη, Μάκη Βορίδη και Αντώνη Σαμαρά να δίνουν τον τόνο» όπως συστηματικά υποστηρίζουν κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι με δεύτερη ανακοίνωσή της η κυβέρνηση υποστήριξε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν πηγαίνει στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος επειδή φοβάται να αντιμετωπίσει τους ηγέτες του ΕΛΚ.  Σε αυτήν την ανακοίνωση, κύκλοι της Πειραιώς αναρωτιόντουσαν «πώς είναι δυνατόν ο Μητσοτάκης να φοβάται να αντιμετωπίσει το ΕΛΚ, όταν κορυφαία στελέχη του ΕΛΚ, όπως ο κ. Βέμπερ, έχουν προσκληθεί και θα παραβρεθούν στο συνέδριό μας». 

Κοτζιάς κατά Καμμένου 
Την ίδια στιγμή που απειλεί ότι θα καταγγείλει στις Βρυξέλλες τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η κυβέρνηση αρνείται ακόμα και να σχολιάσει την τοποθέτηση του Νίκου Κοτζιά και της πολιτικής κίνησης «Πράττω» που ζήτησαν από τον πρωθυπουργό να αποδοκιμάσει δημοσίως τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, επειδή έκανε λόγο στη Βουλή για «μυστική συμφωνία Κοτζιά-Ζάεφ». Χαρακτηρίζοντας «ύβρι» την καταγγελία Μητσοτάκη ότι η κυβέρνηση έδωσε τη Συμφωνία των Πρεσπών για να πάρει τη μη μείωση των συντάξεων, ο κ. Κοτζιάς ζητεί από τον κ. Τσίπρα να αποδοκιμάσει τον συγκυβερνήτη του για μία αντίστοιχη καταγγελία.

Η αξιωματική αντιπολίτευση
Στην Πειραιώς δείχνουν ότι δεν λαμβάνουν στα σοβαρά την απειλή Τσίπρα για καταγγελία Μητσοτάκη στα φόρα των Βρυξελλών. Εκτιμούν ότι πρόκειται για ενέργεια απελπισίας και γι’ αυτό, όπως εξηγούν, απάντησαν μονολεκτικά με την παροιμία «ο κόσμος το έχει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι». 

Θεωρούν ότι η «έκρηξη» Τσίπρα μέσα στη Βουλή δεν αφορούσε καν τα όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης, αλλά επρόκειτο για άλλη μία προσπάθεια αντιπερισπασμού από την πλευρά του πρωθυπουργού, προκειμένου να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας από τις συνεχείς αποκαλύψεις για την υπόθεση ΔΕΠΑ και τον ρόλο του στενού του συνεργάτη -όπως τον χαρακτηρίζουν- Μανόλη Πετσίτη. 

Λανθασμένοι χειρισμοί
Τα τελευταία 24ωρα που η περίπτωση του Μανόλη Πετσίτη έχει δει το φως της δημοσιότητας από μερίδα του Τύπου ως πρωθυπουργικός και υπουργικός φίλος και παράλληλα ως άτομο που συνδέεται με την υπόθεση ΔΕΠΑ, έχει σηκωθεί αρκετός θόρυβος στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. 

Στην ίδια κατεύθυνση δεν είναι λίγοι όσοι υποστηρίζουν ότι για την περίπτωση ενός σερβιτόρου, που υπήρξε φίλος και συνεργάτης του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά και από φωτογραφίες φαίνεται ότι είχε πρόσβαση σε χώρους του Μαξίμου και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, παράλληλα με τις απαντήσεις που οφείλει να δώσει ο ίδιος, πρέπει να υπάρξουν και πειστικές απαντήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης. Πολύ περισσότερο, όπως επισημαίνουν, όταν φαίνεται ότι αμείφθηκε με μεγάλα ποσά από εταιρεία του κ. Λαυρεντιάδη που έχει εδώ και χρόνια τρεξίματα στα δικαστήρια ως κατηγορούμενος. 

Μήνυμα Π. Καμμένου προς τα Σκόπια
Μήνυμα προς την πΓΔΜ πως «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική» και ότι η Ελλάδα είναι η πόρτα της Δύσης και της Ευρώπης απηύθυνε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στα συνοριακά φυλάκια Νίκης, Λαιμού, Κρυσταλλοπηγής, Γράμμου, Διποταμιάς και Μολυβδοσκεπαστου. Από το φυλάκιο Νίκης, στα σύνορα με την πΓΔΜ, συγκεκριμένα, o κ. Καμμένος επισήμανε ότι «οι γείτονες πρέπει να καταλάβουν ότι όσο προχωρούν σε αλυτρωτικές διεκδικήσεις, η πόρτα της Ελλάδος θα είναι κλειστή και η πόρτα της Ελλάδος είναι η πόρτα της Ευρώπης και της Δύσης».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή