Μαξίμου: Να ζητήσει συγγνώμη ο Κ. Μητσοτάκης για τα περί συναλλαγής στο Σκοπιανό

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018 13:38
UPD:13:43
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
A- A A+

Να ανακαλέσει άμεσα τον ισχυρισμό του ότι «ο Πρωθυπουργός πούλησε τη Μακεδονία για να μην περικοπούν οι συντάξεις» καλεί το Μαξίμου τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, αναφερόμενο στα όσα είπε χθες ο Κ. Μητσοτάκης στη Βουλή.

«Χθες ο κ. Μητσοτάκης είχε το θράσος να καταγγείλει ότι ο Πρωθυπουργός πούλησε τη Μακεδονία για να μην περικοπούν οι συντάξεις. Επειδή δεν είμαστε σίγουροι εάν έχει καταλάβει τι είπε, τον καλούμε είτε να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη, είτε να δώσει στοιχεία και ονόματα στον ελληνικό λαό και τη διεθνή κοινότητα» αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού σε ανακοίνωσή του.

«Ποιοι είναι οι Ευρωπαίοι ηγέτες που συμμετείχαν στη συναλλαγή με τον Πρωθυπουργό για ένα τόσο κρίσιμο εθνικό ζήτημα; Αναμένουμε άμεσα απαντήσεις» προστίθεται στην ανακοίνωση.

EURONEWS

Υπενθυμίζεται πως κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή επί της ρύθμισης με την οποία ακυρώθηκαν οι περικοπές στις συντάξεις ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε ότι ο κ. Τσίπρας «έχει καταπιεί τη φωνή του, σε αντίθεση με τον κ. Καμμένο». Ανέφερε επίσης ότι ο κ. Ζάεφ πανηγυρίζει «γιατί πολύ απλά κέρδισε αυτό που καμία ελληνική κυβέρνηση δεν είχε εκχωρήσει στο παρελθόν: “μακεδονική” γλώσσα και εθνότητα».

«Εκεί που επί 27 χρόνια έξι Πρωθυπουργοί - Κων. Μητσοτάκης, Ανδ. Παπανδρέου, Κ. Σημίτης, Κ. Καραμανλής, Γ. Παπανδρέου, Αντ. Σαμαράς - έλεγαν όχι, εσείς είπατε ναι», σημείωσε ο κ. πρόεδρος της Ν.Δ. και πρόσθεσε: «Ανταλλάξατε το Σκοπιανό με τη διάσωση των συντάξεων. Με αυτό το εισιτήριο ταξιδέψατε από τις Πρέσπες στην “Ιθάκη”».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή