Κόρμπιν: Η κυβέρνηση Μέι έχασε τον έλεγχο

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 18:56
UPD:11/12/2018 00:13
REUTERS/ANDREW YATES
A- A A+

Να κάνει στην άκρη προκειμένου να κυβερνήσουν «εκείνοι που μπορούν» κάλεσε τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν. Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της κ. Μέι για αναβολή της ψηφοφορίας για το Brexit.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κόρμπιν τόνισε ότι η κ. Μέι «προσπαθεί να εξαγοράσει μια τελευταία ευκαιρία για να σώσει τη συμφωνία». Ο ηγέτης των Εργατικών καταλόγισε στην κυβέρνηση Μέι πως έχει χάσει τον έλεγχο.

Πάντως, εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος διαμήνυσε ότι θα ξεκινήσει η διαδικασία πρότασης μομφής σε βάρος της κυβέρνησης μόνο όταν εκτιμηθεί πως θα έχει επιτυχή έκβαση.

Στο μεταξύ, ο ηγέτης του φιλοευρωπαϊκού κόμματος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Βινς Κέιμπλ, ανακοίνωσε ότι θα στήριζε μια πρόταση μομφής του Εργατικού Κόμματος σε βάρος της πρωθυπουργού.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων Τζον Μπέρκοου δήλωσε ότι θα ήταν ορθό να δοθεί στους βουλευτές η δυνατότητα να αποφασίσουν αν θα αναβληθεί ή όχι η προγραμματισμένη για αύριο ψηφοφορία για την έγκριση της συμφωνίας για το Brexit.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή