ΚΚΕ: Για όσους κάνουν μπίζνες στα Βαλκάνια σε βάρος των εργαζομένων πήγε καλά η Διαβαλκανική

Πέμπτη, 04 Μαΐου 2006 17:25
A- A A+

«Γι αυτούς που ενδιαφέρονται να κάνουν μπίζνες στα Βαλκάνια σε βάρος των εργαζομένων και όλων των λαών, γι αυτούς που ενδιαφέρονται να χειραγωγήσουν και να ενσωματώσουν τους λαούς στο όνειρο της Ε.Ε., γι αυτούς πήγε καλά (η Διαβαλκανική)», τόνισε χαρακτηριστικά η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σχολιάζοντας τη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP).

«Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να δίνει σημασία σε αυτούς τους ισχυρισμούς», συμπλήρωσε η κ. Παπαρήγα. «¶λλα είναι τα κριτήρια για το τι πρέπει να πάει καλά για τους λαούς».

Σε ανακοίνωσή του εξάλλου το ΚΚΕ, επισημαίνει πως «η Διαβαλκανική Σύνοδος στη Θεσσαλονίκη έρχεται να επιβεβαιώσει τον ιδιαίτερο ρόλο που έχουν αναλάβει οι κυβερνήσεις της Ελλάδας, τώρα της ΝΔ και πριν του ΠΑΣΟΚ, μαζί με τις κυβερνήσεις των βαλκανικών χωρών, για την πλήρη ενσωμάτωσή τους στις ιμπεριαλιστικές δομές του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.».

Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, «οι πανηγυρισμοί της πλουτοκρατίας, των κυβερνήσεων και των κομμάτων της, τόσο στην Ελλάδα όσο και στις άλλες χώρες των Βαλκανίων πρέπει να ανησυχήσουν τους λαούς και τα κινήματά τους». «Στο μεγάλο φαγοπότι των Βαλκανίων εμφανίζονται ενωμένοι παρά τις αναμφισβήτητες αντιθέσεις τους. Θύματα θα είναι πάλι οι λαοί, αφού προμηνύεται ένταση της εκμετάλλευσης, παραπέρα συρρίκνωση δικαιωμάτων, νέες επεμβάσεις και απειλές πολέμου για να προχωρήσουν απρόσκοπτα τα σχέδια για περισσότερα κέρδη του κεφαλαίου. Αυτούς τους σκοπούς εξυπηρετούν οι αποφάσεις για τη δημιουργία μιας Ζώνης Ελεύθερου Εμπορίου καθώς και την αναβάθμιση ή δημιουργία νέων οδικών αξόνων και σιδηροδρομικών δικτύων», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Τέλος, το ΚΚΕ κάνει λόγο για προσπάθεια ωραιοποίησης της οξυμένης και επικίνδυνης κατάστασης που υπάρχει στα Βαλκάνια από την κυβέρνηση της ΝΔ, παρουσιάζοντας τη «ως ρευστή».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή