«Στόχος του Ποταμιού είναι να πείσει τους Έλληνες να πιστέψουν στον εαυτό τους και να κυνηγήσουν το μεγάλο. Να κάνουμε την Ελλάδα αλλιώς» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του στο «2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλονίκης».Όπως διευκρίνισε το «‘’Ελλάδα αλλιώς’’, απαιτεί πρώτα από όλα να σκεφτούμε αλλιώς. Να μην επαναλαμβάνουμε τα λάθη δεκαετιών στα εθνικά θέματα. Να σκεφτούμε όχι κομματικά, όχι ιδεοληπτικά, αλλά κυρίως πατριωτικά».
Αναφερόμενος σε δημοσιεύματα σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει το Ποτάμι στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε ότι αυτή «θα καθοριστεί, όχι από το προσωπικό συμφέρον, όχι από το κομματικό συμφέρον- δεν είμαστε και καλοί στα παζάρια- αλλά μόνο από το πώς βλέπουμε το μέλλον του τόπου. Και προσέξτε: Όχι το μέλλον το δικό μας. Το μέλλον των παιδιών μας. Υπάρχει και μια άλλη αρχή που έχει το Ποτάμι. Ότι τα προβλήματα θα πρέπει να σταματήσουμε να τα χώνουμε κάτω απο το χαλί και θα πρέπει να τολμάμε να παίρνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί» τόνισε.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε την αναγκαιότητα κατάργησης του γραφειοκρατικού κομματικού κράτους που αποτελεί όπως είπε «μεγάλο αναπτυξιακό στόχο», τονίζοντας πως «αν το κάναμε θα είχαμε ξεμπλέξει με τα προβλήματα μας. Αλλά δεν μας το επιτρέπουν τα κόμματα». Προχώρησε δε σε δύο προτάσεις:
α) Στην ίδρυση και λειτουργία μη κρατικών Πανεπιστημίων, που, σύμφωνα με μελέτη της Εθνικής Τράπεζας, θα προσέλκυαν 110.000 ξένους φοιτητές, και σχεδόν 2 δισ. έσοδα για τη χώρα. «Η ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και τώρα του ΣΥΡΙΖΑ,γι’ αυτή την ανόητη και καταστροφική απαγόρευση μη κρατικών πανεπιστημίων, είναι τεράστια» είπε χαρακτηριστικά.
β) Στη δημιουργία ενιαίου παραλιακού μετώπου στη Θεσσαλονίκη. Όπως είπε: «Το θαλάσσιο μέτωπο της Θεσσαλονίκης είναι το χαμένο πλεονέκτημα της Μακεδονίας. Από το Καλοχώρι μέχρι το Αγγελοχώρι. 40 χιλιόμετρα με όλες τις σύγχρονες περιζήτητες δραστηριότητες. Από προβλήτες και μαρίνες μέχρι πλαζ και υδατοδρόμιο και απόποδηλατόδρομο, μέχρι πράσινο και αγορές».
naftemporiki.gr