Στενότερη συνεργασία FBI με Europol και Eurojust

Πέμπτη, 04 Μαΐου 2006 20:55
A- A A+

Τη στενότερη συνεργασία ανάμεσα στις μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ανακοίνωσε στη Βιένη ο επίτροπος της Ε.Ε. αρμόδιος για θέματα Δικαιοσύνης Φράνκο Φρατίνι, μετά τη συνάντηση σε επίπεδο υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών των δύο πλευρών που πραγματοποιήθηκε στην αυστριακή πρωτεύουσα στο πλαίσιο της αυστριακής προεδρίας στην Ε.Ε. το τρέχον εξάμηνο.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε μια στενότερη συνεργασία ανάμεσα στο αμερικανικό FBI και στις ευρωπαϊκές υπηρεσίες Europol και Eurojust. Οπως ανέφερε ο κ. Φρατίνι, θα πρέπει να ενισχυθεί η ανταλλαγή πληροφοριών στους τομείς της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, του οργανωμένου εγκλήματος και της παιδικής πορνογραφίας.

Στο θέμα των αμφιλεγόμενων πτήσεων των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών CIA στην Ευρώπη, η προεδρεύουσα του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης, Αυστριακή υπουργός Δικαιοσύνης Κάριν Γκάστινγκερ επισήμανε πως οι εκπρόσωποι της ΕΕ κατά τη συνάντηση κατέστησαν σαφείς τις θέσεις τους για τη σημασία του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή