Κάπα Research: Προβάδισμα 4,7 μονάδων στη Ν.Δ.- πολωμένο το σκηνικό

Πρόωρες εκλογές ζητεί το 62%
Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2018 10:31
UPD:10:33
INTIME NEWS
A- A A+

Σκηνικό πόλωσης στην ελληνική κοινωνία, αλλά και μείωση της «ψαλίδας» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτει δημοσκόπηση της Κάπα Research, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του «Έθνους της Κυριακής». Η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών (62%) τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών. 

Συγκεκριμένα, το 44% αναφέρει ότι οι εκλογές πρέπει να διεξαχθούν πριν από τον Μάιο του 2019 ενώ το 18% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι πρέπει να γίνουν τον Μάιο μαζί με τις δημοτικές και τις ευρωεκλογές.

Στην πρόθεση ψήφου  η ΝΔ συγκεντρώνει 25% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 20,3%. Στην τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 7,9% ενώ ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 6,4% και το ΚΚΕ με 5,6%). Κάτω του ορίου του 3% για την είσοδο στη Βουλή μένουν Ανεξάρτητοι Έλληνες, Ένωση Κεντρώων και Ποτάμι.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το κριτήριο με το οποίο οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν ή θα απορρίψουν ένα από τα δύο μεγαλύτερα κόμματα. Κεντρικό και βασικό ζήτημα δεν είναι, όπως φαίνεται, η πολιτική πρόταση του κάθε πολιτικού φορέα, αλλά η... απέχθεια απέναντι στον αντίπαλο.

Το 60% εκείνων, που δηλώνουν ότι προτίθενται να ψηφίσουν Ν.Δ. προσδιορίζουν ως πρωταρχικό λόγο την επιθυμία τους να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση. Παράλληλα το 56% εκείνων, που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, προσδιορίζουν ως κύριο κριτήριο το να μην επιστρέψει η Δεξιά στην εξουσία. 

Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητοστάκης έχει ελαφρύ προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα, ενώ στις δημοτικότητες των θεσμικών προσώπων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εμφανίζουν πολύ υψηλά ποσοστά δημοτικότητας. 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή