Euroleague: Με Φενέρ απόψε ο Παναθηναϊκός

Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2018 12:42
UPD:12:45
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
A- A A+

Με τη Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς συγκρούεται απόψε (7/12, 21:30) στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα.

Οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν την πρώτη, μαζί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ομάδα της κατάταξης έως τώρα.. Η επιστροφή του Ομπράντοβιτς, του προπονητή που ήταν όρθιος στον πάγκο των «πρασίνων» επί 13 σεζόν οδηγώντας τους σε 5 τίτλους Euroleague, γεννά πάντα ιδιαίτερα συναισθήματα στον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Το… timing δεν ευνοεί πάντως τους «πράσινους», καθώς η τουρκική ομάδα είναι φορμαρισμένη και προέρχεται από ένα σερί έξι νικών, ενώ η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ μετρά δύο συνεχείς ήττες, από Μπασκόνια και Χίμκι.

Ο Σλούκας δεν αγωνίστηκε απέναντι στην Μπαρτσελόνα, λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό και έκτοτε έκανε αγώνα δρόμου, αλλά θα είναι παρών στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Το ίδιο και ο Γκούντουριτς, που είχε υποστεί ελαφρύ διάστρεμμα εναντίον της Καρσίγιακα, όμως η συμμετοχή του είναι αμφίβολη. Σίγουροι απόντες από τη Φενέρ είναι οι τραυματίες Μαχμούτογλου και Ντουβερίογλου, που έμειναν στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Παναθηναϊκός εμφανίζεται δυνατός στην έδρα του, με 4 νίκες και μία ήττα στην παράταση, στη Euroleague φέτος. Μάλιστα, τις 14 από τις 16 τελευταίες φορές που οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στην έδρα του Παναθηναϊκού, τη νίκη πήρε η ελληνική ομάδα.

Οι δύο εκτός έδρας νίκες της Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ σημειώθηκαν στα πλέι οφ του 2017, όταν η Φενέρ «σκούπισε» τη σειρά με τους «πράσινους» και εν συνεχεία κατάκτησε τον τίτλο, στον τελικό με τον Ολυμπιακό, στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ομπράντοβιτς δεν έχει νικήσει ποτέ δηλαδή τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ ως προπονητής της Φενέρ, σε αγώνα της κανονικής περιόδου της Euroleague!

Στο αγωνιστικό μέρος, οι Γκιστ, Αντετοκούνμπο και Λάσμε καλούνται να βγάλουν τα… «κάστανα από τη φωτιά» στη ρακέτα. Τα ριμπάουντ θα αποτελέσουν τομέα-κλειδί και εκεί έχει ζητήσει από τους παίκτες του να επικεντρωθούν ο Τσάβι Πασκουάλ κόντρα στην ισχυρή Φενέρ, που έχει απομακρυνθεί κατά τέσσερις νίκες από τον Παναθηναϊκό.

Σημαντική επίσης θα είναι και η κατάσταση στην οποία θα παρουσιαστεί ο Νικ Καλάθης, ο οποίος παρουσιάζει πτώση στην απόδοσή του τον τελευταίο καιρό.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις