Euroleague: «Έπεσε» στο Κάουνας ο Ολυμπιακός

Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2018 21:56
UPD:22:18
INTIME SPORTS/INTIMEsports
A- A A+

Ο Ολυμπιακός έκανε το τέλειο πρώτο ημίχρονο στην έδρα της Ζαλγκίρις, διάστημα στο οποίο προηγήθηκε με 48-40, αλλά δεν άντεξε να φτάσει ως το τέλος, ύστερα από την «εξοντωτική» πίεση των Λιθουανών.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν με 75-83 από την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, γνωρίζοντας την πέμπτη ήττα σε 11 αγώνες, ενώ η πρωταθλήτρια Λιθουανίας πέτυχε την πέμπτη νίκη της.

Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ ξεκίνησε με 6/6 τρίποντα και είχαν στα πρώτα 20 λεπτά 10/16 σουτ για τρεις, είχαν δώσει 12 ασίστ και η στατιστική δεν είχε καταγράψει λάθος (!), αλλά στην επανάληψη θαρρείς και στο παρκέ εμφανίστηκε μια άλλη ομάδα.

Να σημειωθεί ότι σε εκείνο το διάστημα ο Γιώργος Πρίντεζης ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στα τρίποντα, σκοράροντας τέσσερις φορές σε ισάριθμες προσπάθειες σε μόλις τέσσερα λεπτά!

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να αντιπαραθέσουν την ίδια δύναμη στην πίεση και τη σκληρότητα των γηπεδούχων, άρχισαν να κάνουν διαδοχικά λάθη, τελειώνοντας το ματς με 15 (!) και επέτρεψαν στη Ζαλγκίρις να τρέξει επιμέρους σκορ 43-27 στο δεύτερο μισό, κάνοντας -μεταξύ άλλων- εμφανές το πρόβλημά τους στα γκαρντ.

Τους γηπεδούχους οδήγησε ο Γουόλτερς, που πέτυχε 14 πόντους, μάζεψε 7 ριμπάουντ κι έδωσε 6 ασίστ, ενώ ο Γκριγκόνις με 19 πόντους έκανε ατομικό ρεκόρ καριέρας στη διοργάνωση.

Για τον Ολυμπιακό, ο Πρίντεζης είχε 18 πόντους αλλά παρασύρθηκε από το κακό παιχνίδι της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ ο Λεντέι πρόσθεσε άλλους 15, με τους δυο τους να είναι οι μοναδικοί «διψήφιοι» της ομάδας τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις