Ευ.Βενιζέλος για υποκλοπές: Η κυβέρνηση τρέχει πίσω από τις εξελίξεις

Για μουσουλμάνα υποψήφιο: Η πολιτική ανήκει στους πολιτικούς, άλλη η αποστολή της εκκλησίας
Παρασκευή, 05 Μαΐου 2006 15:26
A- A A+

Στο θέμα των υποκλοπών «η κυβέρνηση είναι βαριά εκτεθειμένη, απολογείται και προσπαθεί τώρα να τρέξει πίσω απο τις εξελίξεις», σχολίασε ο υπεύθυνος του Τομέα Απασχόλησης, Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ερωτηθείς για τη θετική στάση της κυβέρνησης στην πρόταση του κ. Γ. Παπανδρέου για ορισμό εφέτη - ανακριτή στην υπόθεση των υποκλοπών.

«Οι ευθύνες είναι τεράστιες, είναι προσωποποιημένες και έχουν προσλάβει διαστάσεις σκανδάλου που παίρνει τη μορφή χιονοστοιβάδας», παρατήρησε ο πρώην υπουργός.

Εξάλλου, σε ερώτηση - παρατήρηση ότι οι προτάσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό είναι ίδιες με τις προτάσεις Ρέππα, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει δέσμη προτάσεων για το ασφαλιστικό συγκεκριμένη και έχουμε απευθύνει εδώ και πολλές ημέρες την πρόκληση στην κυβέρνηση αν αποδέχεται ως βάση διαλόγου τις προτάσεις μας, αλλά και την εμπεριστατωμένη μελέτη που έχουν παρουσιάσει τα στελέχη των ασφαλιστικών ταμείων».

«Περιμένουμε την Τετάρτη στη Βουλή για να τοποθετηθούν», συνέχισε ο κ. Βενιζέλος. «Δεν μπορεί η κυβέρνηση να εμφανίζεται απο τη μια ως Πόντιος Πιλάτος και απο την άλλη ως Βαραβάς που υπονομεύει με πολύ συγκεκριμένες πράξεις το ασφαλιστικό σύστημα», σημείωσε και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει και πολιτικό πλαίσιο και συγκεκριμένη πρόταση.

Στην επισήμανση ότι με τις προτάσεις του, ο Γιώργος Παπανδρέου πήρε αποστάσεις απο τον Αλέκο Παπαδόπουλο, ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι «ο κ. Παπανδρέου παρουσίασε χθες την πρόταση που εκφράζει την υπευθυνότητα και τη δημοκρατική ευαισθησία της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης και χαίρομαι γιατί οι θέσεις του τομέα του οποίου έχω την ευθύνη έχουν γίνει ευρύτατα δεκτές, γιατί εκφράζουν το κοινό αίσθημα και την κοινή λογική».

Σε άλλη ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει πρόβλημα στην Υπερνομαρχία Αθηνών - Πειραιώς, μετά το θέμα με τον αδελφό του κ. Μίχα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αφού είπε ότι δεν γνωρίζει ακριβώς το θέμα, σημείωσε πως «ο κ. Μίχας ασκεί κατά εξαιρετικό τρόπο τα καθήκοντά του, το ίδιο και το σχήμα που διοικεί την Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς, το οποίο είναι καταξιωμένο και πετυχημένο και κυρίως έχει καταγραφεί στη συνείδηση των πολιτών ως τέτοιο».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις για τη μουσουλμάνα υποψήφιο υπερνομάρχη που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «η πολιτική ανήκει στους πολιτικούς, δηλαδή ανήκει στον λαό. Η εκκλησία έχει άλλη αποστολή, πνευματική και εσχατολογική. Ας ασχολείται ο καθένας με τα θέματά του».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή