Ποικίλες οι αντιδράσεις για την μουσουλμάνα υποψήφια

Παρασκευή, 05 Μαΐου 2006 15:44
A- A A+

Ενα μεγάλο βήμα, για τα κρατούντα στην Ελλάδα, έκανε χθες το ΠΑΣΟΚ ανακοινώνοντας το ψηφοδέλτιο της Υπερνομαρχίας Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης, καθώς επικεφαλής ορίσθηκε η μουσουλμάνα στο θρήσκευμα, δικηγόρος, Γκιούλ Μπαέζ Καραχασάν.

Ποικίλες ήταν οι αντιδράσεις. Στην πρωινή εκπομπή του Mega ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος εξέφρασε, σε χαμηλούς τόνους πάντως, την αντίθεσή του στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ, και παρέπεμψε στο εκλογικό σώμα που θα κρίνει την επιλογή.

«Με την επιλογή του το ΠΑΣΟΚ δείχνει στην πράξη ότι όλοι οι πολίτες, είναι ίσοι απέναντι στο νόμο. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η Εκκλησία θα σεβαστεί την παράδοση της Ορθοδοξίας μας, που θέλει τη θρησκεία να ενώνει και όχι να χωρίζει τους πολίτες. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι όλοι οι ιεράρχες θα σεβαστούν την παράδοση που θέλει τα άμφια και τον άμβωνα μακριά από τις πολιτικές αντιπαραθέσεις και τις εκλογές», σχολίασε η υπεύθυνη Μορφωτικών Υποθέσεων του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μαρία Δαμανάκη.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, δήλωσε στο ρ/σ του Flash ότι ο κ. Παπανδρέου τόλμησε να κάνει κάτι που λίγοι θα τολμούσαν, τονίζοντας, ωστόσο, ότι αν θα του βγει πολιτικά δεν το ξέρω. Ο υπουργός Αμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης σημείωσε «δεν καταλαβαίνω γιατί πανηγυρίζει το ΠΑΣΟΚ. Ολοι οι Ελληνες πολίτες είχαν, έχουν και θα έχουν τα ίδια δικαιώματα».

«Οταν ανέλαβα την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ υποσχέθηκα ότι, θα δώσουμε ευκαιρίες στη γυναίκα... Αυτά που υποσχόμαστε τα κάνουμε πράξη.

Η σημερινή μέρα, είναι μια απόδειξη αυτής της πράξης, αναδεικνύοντας άξιες υποψήφιες, άξιες γυναίκες για πολύ σημαντικά αξιώματα, από Δήμους, Νομαρχίες μέχρι και Υπερνομαρχίες», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που συναντήθηκε σήμερα, στο γραφείο του στη Βουλή, με τις γυναίκες υποψήφιες για τους Δήμους και τις Νομαρχίες που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στις Δημοτικές και Νομαρχιακές Εκλογές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή