Eντονο το ενδιαφέρον των Ελλήνων για την πολιτική

Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο
Παρασκευή, 05 Μαΐου 2006 16:12
A- A A+

Ο μέσος Έλληνας ασχολείται έντονα με την πολιτική κατάσταση στη χώρα του, είναι ευτυχισμένος που ζει στην Ελλάδα, και αυτό παρά το γεγονός ότι δυσκολεύεται να πληρώσει τους λογαριασμούς του στο τέλος του μήνα.

Αυτά είναι μερικά από τα βασικά συμπεράσματα που συνάγονται από τα αποτελέσματα της κοινοτικής δημοσκόπησης «Ευρωβαρόμετρο», που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, το 61% των Ελλήνων δηλώνει ότι τον ενδιαφέρει «πάρα πολύ» η πολιτική κατάσταση στη χώρα του και ότι συζητά γι’ αυτήν. Στην ΕΕ των "25" το αντίστοιχο μέσο ποσοστό είναι 19%. Επίσης, το 95% των Ελλήνων δηλώνει ευτυχής από το γεγονός ότι ζει στην Ελλάδα. Κατά μέσο όρο, το 90% των Ευρωπαίων δηλώνει ικανοποιημένο από το γεγονός ότι ζει στη χώρα του.

Ωστόσο, ο μέσος Έλληνας δεν κρύβει τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει και το 58% παραδέχεται ότι στο τέλος του μήνα δυσκολεύεται να πληρώσει τους λογαριασμούς του. Μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό της Ελλάδας απαντάται μόνο στην Πορτογαλία με 61%, ενώ στην ΕΕ των "25" δηλώνουν πως δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς του στο τέλος του μήνα, το 37% των Ευρωπαίων.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή