Ομιλία Παπανδρέου το Σάββατο στο Εργατικό Κέντρο Αργοστολίου

Βέβαιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την υποστήριξη της κοινωνίας στις γυναίκες υποψηφίους
Παρασκευή, 05 Μαΐου 2006 16:19
A- A A+

Υπό την προεδρία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, συνεδρίασε σήμερα το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος και ασχολήθηκε με τα θέματα της επικαιρότητας.

Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε στη Βουλή, με τις γυναίκες υποψήφιες για τους Δήμους και τις Νομαρχίες που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές και νομαρχιακές Εκλογές.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στην αρχή της συνεδρίασης σημείωσε πως όταν ανέλαβε την αρχηγία του Κινήματος, είχε υποσχεθεί ότι θα δώσει ευκαιρίες στη γυναίκα, καθώς μάλιστα στη χώρα δεν εκπροσωπείται αναλογικά το μεγαλύτερο ποσοστό του ελληνικού λαού, δηλαδή οι γυναίκες, και αυτό -όπως είπε- είναι δημοκρατικό έλλειμμα.

«Δεν αξιοποιούμε -τόνισε ο κ. Παπανδρέου- ένα τεράστιο ανθρώπινο δυναμικό που έχει δυνατότητες, ικανότητες, αξία, ήθος και διάθεση για προσφορά και πρόσθεσε ότι αποτελεί σημαντική προσπάθεια η ανάδειξη γυναικών υποψηφίων σε πολύ σημαντικά αξιώματα, από Δήμους, Νομαρχίες μέχρι και Υπερνομαρχίες».

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι η Αυτοδιοίκηση χρειάζεται ανανέωση, νέους ανθρώπους και νέο αίμα, χρειάζεται την προσφορά που πολλές γυναίκες σήμερα μπορούν και δίνουν στην ελληνική κοινωνία, στην πολιτική ζωή. Χρειάζεται, τόνισε, να πάρει η Αυτοδιοίκηση νέες εξουσίες και να αποκτήσει νέες δυνατότητες και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι υποψήφιες γυναίκες «και καλά θα πάνε, και θα βρουν την υποστήριξη της ελληνικής κοινωνίας, και θα μπορέσουν αύριο ως στελέχη της Αυτοδιοίκησης να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη αυτού του θεσμού και της ελληνικής κοινωνίας».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αύριο Σάββατο θα ανοίξει με ομιλία του στις έξι το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Αργοστολίου, τις εργασίες της Περιφερειακής Συνδιάσκέψης Ιονίων Νήσων (Κεφαλονιά 6 και 7 Μαΐου).

Από αύριο 6 Μαΐου μέχρι τις 28 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν 15 Περιφερειακές Συνδιασκέψεις, στο πλαίσιο του πολιτικού προγραμματισμού του ΠΑΣΟΚ ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών Εκλογών.

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, στόχος των Συνδιασκέψεων είναι η προβολή και η συζήτηση των θέσεων του Κόμματος για την Αυτοδιοίκηση, την Αποκέντρωση και τη Δημόσια Διοίκηση, καθώς και θεμάτων περιφερειακής ανάπτυξης και βασικών ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή