Βόλεϊ: Πρόκριση για Ολυμπιακό, δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ

Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2018 22:10
UPD:22:14
INTIME SPORTS/ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

Ο Ολυμπιακός νίκησε στο Μογκίλιεφ την Σαχτάρ Σολιγκόρσκ με 3-2 και προκρίθηκε στους «16» του CEV Cup Ανδρών, όπου θα αντιμετωπίσει την τουρκική ΒBSK, που απέκλεισε ο ΠΑΟΚ στο «χρυσό» σετ στο β΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο πρώτος αγώνα θα πραγματοποιηθεί στις 19 Δεκεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη και ο επαναληπτικός στο Μελίνα Μερκούρη, στις 16 Ιανουαρίου.

Ο Ολυμπιακός ήθελε δύο σετ για να προκριθεί. Μετά την απώλεια του 1ου σετ οι παίκτες της πειραϊκής ομάδας βελτιώθηκαν και παρότι βρέθηκαν να χάνουν με 11-15 στο 2ο σετ έκαναν την ανατροπή και το πήραν με 29-27.

Μεγάλη μάχη έγινε και στο 3ο σετ όπου ο Ολυμπιακός είχε μικρό προβάδισμα και επικράτησε 26-24. Από εκεί και πέρα ο αγώνας είχε διαδικαστικό χαρακτήρα αλλά παρόλα αυτά οι πρωταθλητές Ελλάδας τα έδωσαν όλα για τη νίκη της τιμής και τελικά τα κατάφεραν.

Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε. Ο Κυπελλούχος Ελλάδας νίκησε μεν την πολωνική Όλστιν με 3-2 αλλά αποκλείστηκε, καθώς μετά την ήττα με 1-3 στον πρώτο αγώνα χρειάζονταν νίκη με 3-0 ή 3-1 σετ.

O Δημήτρης Τζούριτς ήταν ανέτοιμος, αγωνίστηκε αλλαγή στα δύο πρώτα σετ και βασικός μόνο στο 3ο και συνολικά σημείωσε 5 πόντους.

Ο ΠΑΟΚ είχε μόλις 38% αποτελεσματικότητα στην επίθεση, έναντι 47% των Πολωνών. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Όκολιτς με 17 πόντους, ενώ άλλους τόσους είχε για τους Πολωνούς ο Καπέλους.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις