Τηλεφωνική συνομιλία Χριστοδουλίδη - Λαβρόφ με φόντο τις ρωσικές απειλές

Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2018 19:01
UPD:19:05
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
A- A A+

Μετά τη σημερινή δήλωση της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, με την οποία εκτόξευσε απειλές περί επικίνδυνων και αποσταθεροποιητικών συνεπειών σε περίπτωση περαιτέρω στρατιωτικοποίησης της νήσου και εφαρμογή των αμερικανικών και νατοϊκών σχεδίων, ο Κύπριος ΥΠΕΞ, Νίκος Χριστοδουλίδης, με δική του πρωτοβουλία, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Ρώσο ομόλογο του, Σεργκέϊ Λαβρόφ.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας οι δύο υπουργοί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κυπριακού ΥΠΕΞ, Δημήτρη Σαμουήλ, ανασκόπησαν τις διμερείς σχέσεις Κύπρου - Ρωσίας και αντάλλαξαν απόψεις αναφορικά με πιθανούς τρόπους για περαιτέρω ενίσχυσή τους.

Οι κύριοι Χριστοδουλίδης και Λαβρόφ συζήτησαν, επίσης, για τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και για θέματα που άπτονται των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης–Ρωσίας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, πρόσθεσε ο κ. Σαμουήλ, συμφώνησαν να συναντηθούν τους αμέσως επόμενους μήνες.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, απέρριψε τα όσα φέρεται να δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, για «στρατιωτικοποίηση» της Κύπρου και «λήψη μέτρων» από πλευράς της Μόσχας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή