ΑΝΕΛ: Αναπομπή της Συμφωνίας των Πρεσπών ζητεί ο Π. Σγουρίδης

Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2018 09:53
UPD:09:56
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο κ. Σγουρίδης μιλώντας στο «Θέμα 104,6» υποστήριξε ότι  «το άρθρο 19 της προσυμφωνίας των Πρεσπών ήδη ενεργοποιήθηκε. Σε περίπτωση που δεν τηρούνται κάποια πράγματα υπάρχει μια διαδικασία» σημείωσε, αναφερόμενος στην παρέμβαση του Μάθιου Νίμιτς.

A- A A+

Την αναπομπή της Συμφωνίας των Πρεσπών ζήτησε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, Παναγιώτης Σγουρίδης, μετά τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ περί «μακεδονικής γλώσσας» .

Ο κ. Σγουρίδης μιλώντας στο «Θέμα 104,6» υποστήριξε ότι  «το άρθρο 19 της προσυμφωνίας των Πρεσπών ήδη ενεργοποιήθηκε. Σε περίπτωση που δεν τηρούνται κάποια πράγματα υπάρχει μια διαδικασία» σημείωσε, αναφερόμενος στην παρέμβαση του Μάθιου Νίμιτς.

Στο ενδεχόμενο την αναπομπή να ζήτησε από τον πρωθυπουργό και ο Πάνος Καμμένος, ο κ. Σγουρίδης είπε ότι δεν το γνωρίζει, πάντως «οι δύο άνδρες έχουν ανοιχτά τηλέφωνα».

Ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ επανέλαβε ότι όταν έρθει η συμφωνία προς ψήφιση στη Βουλή το κόμμα θα αποσυρθεί από την κυβέρνηση και δεν θα την ψηφίσει. «Η δική μας θέση είναι ότι δεν μιλάμε για καλή ή κακή συμφωνία αλλά ότι η πηγή των κακών είναι η λέξη Μακεδονία», πρόσθεσε ο κ. Σγουρίδης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή