Επιστροφή στις νίκες για την ΑΕΚ (2-0 την Ξάνθη)

Κυριακή, 02 Δεκεμβρίου 2018 21:55
UPD:22:02
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ MATTHAIOS
A- A A+

Μετά από 5 σερί ήττες, εντός κι εκτός των συνόρων, η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες.

Στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Super League, η Ένωση επιβλήθηκε με 2-0 της Ξάνθης και πήρε (κυρίως) βαθιά ψυχολογική ανάσα, ενώ περιμένει τα αποτελέσματα των ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού για να δει εάν θα πλησιάσει περισσότερο στην κορυφή.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης στην προσπάθειά του να βοηθήσει την ομάδα του, ώστε να ξαναβρεί την «ζωντάνια» της, προέβη σε αρκετές αλλαγές προσώπων και ρόλων, με τον Μάρκο Λιβάγια να μένει εκτός και να επιστρέφει ο Κλωναρίδης, ενώ ο Πέτρος Μάνταλος μετατοπίστηκε σε ρόλο επιτελικού χαφ. 

Η ΑΕΚ ευτύχησε να προηγηθεί πολύ γρήγορα, έστω και με τυχερό τρόπο, γκολ που την βοήθησε πάρα πολύ στη συνέχεια και άγχωσε πολύ τους Ακρίτες.

Από προσπάθεια του Μπογέ και κόντρες στα πόδια των παικτών της Ξάνθης, η μπάλα στρώθηκε στον Πόνσε, ακριβώς μπροστά στο τέρμα του Ζίβκοβιτς και ο Αργεντινός δεν είχε πρόβλημα να την στείλει στα δίχτυα στο 8΄.

Η ομάδα του Ράσταβατς παρά το γκολ που δέχτηκε συνέχισε να παίζει συντηρητικά, περιμένοντας να βρει μια ευκαιρία για να απαντήσει.

Αυτή δημιουργήθηκε στο 60΄ με έξοχη προσπάθεια του Κασάδο, ο οποίος πέρασε την μπάλα στον Μπρίτο, τετ α τετ με τον Μπάρκα, αλλά ο τερματοφύλακας της Ενωσης απέκρουσε.

Η ΑΕΚ απάντησε στο 68΄ με εντυπωσιακό βολ πλανέ του Λιβάγια που «έβγαλε» ο Ζίβκοβιτς, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Κροάτης με «οβίδα» έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Η είσοδος του Λιβάγια έκανε την ΑΕΚ να... θυμίζει ομάδα «προ κρίσης», αποδεικνύοντας πόσο σημαντική είναι η παρουσία του, όταν φυσικά βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

Στο τελευταίο 20λεπτο ο Ράσταβατς πήρε τη λογική απόφαση να τα παίξει «όλα για όλα» δίνοντας εντολή στους παίκτες του να ανεβούν ψηλά και να πιέσουν. Οι πρωταθλητές διαχειρίστηκαν ικανοποιητικά το προβάδισμά τους και στο 90΄ ο Λιβάγια με εξαιρετική προσπάθεια έδωσε τέλος στην αγωνία λίγα λεπτά νωρίτερα. 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις