«Όρθιος» στην Θεσσαλονίκη ο Παναθηναϊκός

Κυριακή, 02 Δεκεμβρίου 2018 21:48
UPD:21:53
INTIME SPORTS/ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ BIRNTAC
A- A A+

Ο Παναθηναϊκός, αυτή την φορά, έμεινε «όρθιος» στην Θεσσαλονίκη και με το γκολ-πέναλτι του Χατζηγιοβάνη στο 92΄ πήρε την ισοπαλία από τον Άρη (1-1) στο πιο μεγάλο ματς της 12ης αγωνιστικής της Super League.

Το ματς στο «Κλεάνθης Βικελίδης» σημαδεύτηκε από τα τρία πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής, Τζοβάρας, εκ των οποίων έγινε μόνο το ένα!

Στο ξεκίνημα του ματς ο ρέφερι από την Φθιώτιδα σωστά έδειξε την άσπρη βούλα στην ανατροπή του Γκάμα από τον Ινσούα, με τον Διούδη να νικά τον Χαμζά Γιουνές. 

Στο 14΄, όμως, ο Τζοβάρας «παρασύρθηκε» από τον βοηθό του και έστειλε ξανά τους γηπεδούχους στη «ρώσικη ρουλέτα», μόνο που αυτή την φορά δεν υπήρξε παράβαση στο διώξιμο της μπάλας από τον Γιόχανσον (η μπάλα βρήκε στο πόδι του και καθόλου στο χέρι του). Ο Γιουνές ήταν πιο ψύχραιμος και στο 14΄ έδωσε προβάδισμα στον Άρη.

Οι «πράσινοι» εκνευρίστηκαν πολύ, έχασαν τη συνοχή του κι αν στη διάρκεια του ματς ήταν καλύτεροι και είχαν την κατοχή της μπάλας, εντούτοις «καθαρή» ευκαιρία δεν δημιούργησαν, εάν εξαιρέσει κανείς το σουτ του Κάτσε στα μισά του β΄ μέρους από καλή θέση στην περιοχή που ήταν απελπιστικά άστοχο.

Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη, πάντως, παρά τα πολλά λάθη τους δεν παράτησαν το ματς. Θα μπορούσαν όλα να είχαν τελειώσει στο 84΄ με το δοκάρι των γηπεδούχων από την προβολή του Βέλεθ μετά το φάουλ του Ματίγια, ίσως και λίγο νωρίτερα όταν οι Ντιγκινί και Γιουνές βρέθηκαν σε επίκαιρες θέσεις στην περιοχή αλλά δεν «τελείωσαν» τις φάσεις.

Όμως, το «εύθραυστο» 1-0 παρέμεινε και παρά την αποβολή του Μακέντα στο 89΄ με δεύτερη κίτρινη κάρτα (σωστή απόφαση), στο 92΄ ο Σιώπης στην προσπάθειά του να ανακόψει τον Μπουζούκη είδε τον Τζοβάρα να δίνει το πέναλτι. Κι αν η «παράβαση» αυτή ήταν... πιο δύσκολη από αυτή του 14ου λεπτού, εντούτοις ο μέσος του Παναθηναϊκού φαίνεται να μην μαρκάρεται αντικανονικά από τον αμυντικό μέσο του Άρη.

Το πέναλτι εκτέλεσε ο Χατζηγιοβάνης... αλά Πανένκα και ο Παναθηναϊκός έφυγε με τον βαθμό (1-1) από το «Κλεάνθης Βικελίδης» σε ένα ματς που φαινόταν χαμένο... 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις