«Μπλόκο» στα Τέμπη έβαλε η ΑΕΛ στον Πανιώνιο

Σάββατο, 01 Δεκεμβρίου 2018 19:23
UPD:19:29
INTIME SPORTS/ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Η καλύτερη εφετινή εμφάνιση της ΑΕΚ συνοδεύτηκε με την ευρεία νίκη επί του Πανιωνίου με 4-2, στο ματς με το οποίο άνοιξε η «αυλαία» της 12ης αγωνιστικής της Super League.

Καθοριστική για την εξέλιξη του ματς ήταν η φάση του 39ου λεπτού, όταν ο Τσιλούλης στην προσπάθειά του να ανακόψει τον Χούμπτσεφ έκανε ένα πολύ σκληρό φάουλ και δικαιολογημένα αποβλήθηκε από τον διαιτητή Παπαδόπουλο.

Η ΑΕΛ κυριάρχησε στη συνέχεια και παρά την εξαιρετική εμφάνιση του γκολκίπερ του Πανιωνίου, Κότνικ, κατάφερε να βρει άλλες τρεις φορές φορές το δρόμο προς τα δίχτυα και να πάρει μία τεράστια νίκη στην προσπάθεια που καταβάλλει για να απομακρυνθεί από την... ουρά του βαθμολογικού πίνακα.

Το σερί των τριών διαδοχικών νικών του Πανιωνίου σταμάτησε στην θεσσαλική πρωτεύουσα. Η συγκλονιστική εμφάνιση του Κότνικ ήταν αδύνατο να κρατήσει «όρθιους» τους «κυανέρυθρους», που στάθηκαν και τυχεροί, καθώς η ΑΕΛ είχε δοκάρι και κλασικές ευκαιρίες για να φτάσει σε πιο ευρεία νίκη.

Μετά το δοκάρι του Νούνιτς στο 10΄, ο επιθετικός των «βυσσινί» κατάφερε να «πάρει το αίμα του πίσω» τέσσερα λεπτά αργότερα όταν μετά από σέντρα του κορυφαίου της συνάντησης, Μπαργκάν, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με καρφωτή κεφαλιά.

Οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων δεν κράτησαν πολύ, καθώς στο 18ο λεπτό ο Πανιώνιος ισοφάρισε με τον Μασούρα να σκοράρει για 6η φορά στο πρωτάθλημα.

Η πίεση της ΑΕΛ συνεχίστηκε και στο 53' πήρε ξανά το προβάδισμα. Ο Μπαργκάν γύρισε από τα δεξιά, στο ύψος του πέναλτι και ο Μιλοσάβλιεβιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τη «βοήθεια» και του δοκαριού.

Στο 57ο λεπτό ήρθε το νέο δοκάρι για τους γηπεδούχους, μετά το σουτ του Μπαργκάν, ο οποίος, όμως, στην επόμενη φάση πήρε το δεύτερο «ριμπάουντ» από διαδοχικές επεμβάσεις του Κότνικ στα σουτ των Ντέλετιτς και Κούνιτς κι από κοντά «έγραψε» το 3-1.

Η ομάδα της Λάρισας συνέχισε να πιέζει και στο 64' ανέβασε στο 4-1 το δείκτη του σκορ. Τότε ο Ντέλετιτς βγήκε στην αντεπίθεση, τροφοδότησε τον Νούνιτς μέσα στην περιοχή και εκείνος σκόραρε για δεύτερη φορά στο ματς με πλασέ.

Το μόνο που κατάφερε ο Πανιώνιος ήταν να μειώσει στις καθυστερήσεις του αγώνα με το εκπληκτικό γκολ του Ντουρμισάι.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις