Στο στόχαστρο του Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σάββατο, 01 Δεκεμβρίου 2018 07:09
UPD:09:29
SOOC/Nikos Libertas
A- A A+

Του Γιάννη Καμπουράκη
[email protected]

Με προσωπική επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγόρησε ότι μπήκε στην πολιτική «με τη στήριξη του μπαμπά και της αδελφής του», απάντησε χθες Παρασκευή το Μαξίμου στον πρόεδρο του Ν.Δ., ο οποίος καταδίκασε εκ νέου τις μαθητικές καταλήψεις στη Βόρειο Ελλάδα, δήλωσε όμως ότι καταλαβαίνει την αγανάκτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Απαντώντας στην αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Πάτρα σε «κάποιους που έχτισαν πολιτικές καριέρες πάνω σε καταλήψεις», το non paper του Μαξίμου ανέφερε: «Πράγματι, άλλοι μπήκαν στην πολιτική δράση μέσα από κοινωνικούς αγώνες, άλλοι ως κληρονόμοι με τη στήριξη του μπαμπά και της αδελφής τους και άλλοι έχτισαν καριέρες ψαρεύοντας στα θολά νερά του εθνικισμού και της πατριδοκαπηλίας».

Η επίθεση εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συνεχιστεί σήμερα και αύριο από τον Πρωθυπουργό και τα προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με ατζέντα τις υποψηφιότητες που θα στηρίξει το κυβερνών κόμμα στις ευρωεκλογές, αλλά και στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Κυβερνητικές πηγές δεν επιβεβαιώνουν, ούτε όμως και διαψεύδουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο υποψήφιος που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο της Αθήνας θα ανακοινωθεί σήμερα από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Συντηρούν το κλίμα αναζήτησης υποψηφίου ή υποψήφιας στην οποία αναζητούν δυνατότητες επικράτησης στη δύσκολη μάχη του δήμου της Αθήνας, όπως και ότι αν αυτό το πρόσωπο τελικά δεν βρεθεί, ο επικρατέστερος υποψήφιος αντίπαλος των Κώστα Μπακογιάννη και Παύλου Γερουλάνου θα είναι ο υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος.

Οι ίδιες πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι στη συζήτηση που έγινε προχθές κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας παρουσιάστηκε μία υπέρμετρη βιασύνη - ο κ. Τσίπρας φέρεται να είπε ότι το αργότερο ως την Κυριακή ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει ανακοινωθεί - που δεν δικαιολογήθηκε παρά την απορία που εξέφρασαν ορισμένα στελέχη. Για παράδειγμα, υπενθυμίστηκε από κάποια στελέχη ότι στις δημοτικές εκλογές του 2014 ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ανακοινώθηκε πολύ αργότερα, δηλαδή στις 31 Ιανουαρίου και αυτό δεν τον εμπόδισε να καταγράψει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, αλλά δεν υπήρξε απάντηση.

Αυτό που τώρα λέγεται είναι ότι τόσο ο Κώστας Μπακογιάννης, όσο και ο Παύλος Γερουλάνος έχουν ήδη ξεκινήσει εδώ και ημέρες την προεκλογική τους εκστρατεία και τα χρονικά περιθώρια για τον υποψήφιο που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στενεύουν.

Κατά το ίδιο σκεπτικό, σήμερα ή αύριο αναμένεται να γίνει γνωστό και το ποιος ή ποια θα διεκδικήσει την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, περιφέρεια που επίσης και λόγω πολιτικού κλίματος αποτελεί ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα για τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Τελευταίες πληροφορίες πάντως επιμένουν ότι η επιλογή που θα γίνει θα σηματοδοτεί τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του διαλόγου με την Κεντροαριστερά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή