Το περιεχόμενο της επιστολής Αχμαντινεζάντ στον πρόεδρο Μπους

Τρίτη, 09 Μαΐου 2006 14:12
A- A A+

Κατηγορίες εναντίον των ΗΠΑ και θρησκευτικές ρήσεις που παρουσιάζονται υπό τον τύπο ερωτήσεων, περιλαμβάνει η επιστολή Αχμαντινεζάντ.

Στην αγγλική μετάφραση της 18σέλιδης επιστολής επαναλαμβάνονται οι απόψεις του ιρανού προέδρου, οποίος καλεί τον Τζοτρζ Μπους να προστρέξει στις θρησκευτικές αξίας για την επίλυση της ιρανικής πυρηνικής κρίσης.

Αναλυτικότερα:

Πόλεμος στο Ιράκ

«Υπό το πρόσχημα της ύπαρξης Οπλων Μαζικής Καταστροφής (ΟΜΚ) η τρομακτική αυτή τραγωδία κατέληξε να πνίξει τόσο τους κατακτημένους όσο και τους κατακτητές. Στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι δεν υπήρχαν ΟΜΚ».

Ισραήλ και Ολοκαύτωμα

«Μετά τον πόλεμο ειπώθηκε ότι σκοτώθηκαν έξι εκατομμύρια εβραίοι ...Ας παραδεχθούμε ότι τα γεγονότα αυτά είναι αληθινά. Πρέπει αυτό να οδηγήσει αυτόματα στη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή ή στην υποστήριξη αυτού του κράτους. Πώς μπορεί να εξορθολογισθεί ή να εξηγηθεί αυτό το φαινόμενο;»

Η ευθύνη των ηγετών

«Ο λαός θα ελέγξει τις ηγεσίες μας. Φέραμε την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία στον λαό μας ή την ανασφάλεια και την ανεργία; ... Υπερασπιστήκαμε τους ανθρώπους όλων των λαών του κόσμου ή τους επιβάλαμε τον πόλεμο, κάναμε παράνομες επεμβάσεις στις υποθέσεις τους, δημιουργήσαμε φυλακές-κολαστήρια και κλείσαμε εκεί ορισμένους; Φέραμε στον κόσμο την ειρήνη και την ασφάλεια ή επισείσαμε το φάσμα του εκφοβισμού και των απειλών;»

Ο πυρηνικός φάκελος και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

«Οι λαοί του κόσμου δεν είναι ικανοποιημένοι με το status quo και λίγη σημασία δίνουν στις υποσχέσεις και στα σχόλια ορισμένων ισχυρών ηγετών».

«Υπάρχουν πολλοί στον κόσμο που αισθάνονται ανασφαλείς, αντιτίθενται στην εξάπλωση του πολέμου και της ανασφάλειας και δεν εγκρίνουν ούτε αποδέχονται αμφίβολες πολιτικές».

«Οι λαοί του κόσμου δεν πιστεύουν στους διεθνείς οργανισμούς, διότι οι οργανισμοί αυτοί δεν υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους».

«Γιατί κάθε τεχνολογική και επιστημονική πρόοδος στη Μέση Ανατολή ερμηνεύεται ως απειλή εναντίον του σιωνιστικού καθεστώτος;»

Η θρησκεία μόνη πιθανή διέξοδος

«Πιστεύουμε ότι μια επιστροφή στις διδαχές των ιερών προφητών είναι ο μόνος δρόμος που οδηγεί στη σωτηρία. Μου λένε ότι η εξοχότητά σας ακολουθεί τις διδαχές του Ιησού (ας αναπαύει ο Θεός την ψυχή του) και πιστεύει στην ιερή υπόσχεση για την βασιλεία των Δικαίων».

«Δεν θα αποδεχόσασταν αυτήν την πρόσκληση;» «Αυτό σημαίνει μια πραγματική επιστροφή στις διδαχές των προφητών, στον μονοθεϊσμό και στη δικαιοσύνη, για την προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και την υπακοή στον Παντοδύναμο και τους προφήτες του».

«Δεν χωρεί αμφιβολία ότι με την πίστη στον Θεό και τις διδαχές των προφητών, οι λαοί θα ξεπεράσουν τα προβλήματά τους. Η ερώτηση που σας θέτω είναι: "Δεν θέλετε να ενωθείτε μαζί μας;"»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή