Γυμναστική: Το WOGG γεννιέται στην Ελλάδα

Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018 18:20
UPD:18:37
Eurokinissi Sports/ΜΑΡΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
A- A A+

Η γυμναστική σε ανοιχτό χώρο είναι γεγονός! 

Η νέα διοργάνωση (WOGG) θα ξεκινήσει στην Ελλλάδα στις 7 Ιουλίου 2019 από το Παναθηναϊκό Στάδιο, με τα μεγαλύτερα ονόματα του κόσμου να δίνουν ραντεβού στον τόπο όπου το 1896 πραγματοποιήθηκαν οι 1οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει επιτέλους τα μεγάλα «αστέρια» του αθλήματος, μεταξύ των οποίων και τους Έλληνες πρωταθλητές, που δεν έχει την ευκαιρία να βλέπει συχνά, αλλά θα συμμετέχει και ενεργά, καθώς οι αγώνες θα γίνουν και διαδραστικά και τους νικητές θα αναδείξουν οι φίλαθλοι.

Στο γκαλά θα συμμετέχουν όλα τα αγωνίσματα της γυμναστικής, η ενόργανη, η ρυθμική, το τραμπολίνο, η «γυμναστική για όλους», αλλά και το παρκούρ, που πλέον παγκοσμίως εντάσσεται στην ομοσπονδία της γυμναστικής.

Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην ΕΟΕ συμμετείχαν όλοι οι εκπρόσωποι της ελληνικής γυμναστικής, καθώς και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Ο τελευταίος, μάλιστα, άνοιξε τη διαδικασία με τον χαιρετισμό του: «Χαιρετίζω αυτή την ιδέα, που φαίνεται πως μπήκε στην τελική ευθεία, γίνεται πράξη και με την ελπίδα ότι αυτή η διοργάνωση δεν θα έχει μόνο ελληνικό, αλλά παγκόσμιο αντίκτυπο και θα γίνει από τα επόμενα χρόνια θεσμός.

Εύχομαι καλή επιτυχία και από την πλευρά μας, όπως κάναμε από την πρώτη στιγμή και όπως θα κάνουμε και στο μέλλον, θα είμαστε εδώ για να συμπαρασταθούμε με κάθε τρόπο λύνοντας οποιαδήποτε προβλήματα, που η ελληνική γραφειοκρατία πολλές φορές τα κάνει αρκετά και μεγάλα και θα στεκόμαστε στο πλάι των αθλητών μας, δίνοντάς τους την θέση που τους αξίζει και τους αναλογεί». 

Στη συνέχεια ο ομοσπονδιακός προπονητής, Δημήτρης Ράφτης, πήρε το λόγο: «Είναι μία εξαιρετική ιδέα, που ευτυχώς θα γίνει πράξη. Για μένα το WOGG είναι πολύ σημαντικό για τρεις λόγους:

Θα παρέχει στο ελληνικό κοινό, που τόσα χρόνια το έχει στερηθεί, να το δει από κοντά και μάλιστα να συμμετέχει διαδραστικά και να καθορίσει τους καλύτερους.

Θα εμπνεύσει τα νέα παιδιά, βλέποντας από κοντά μύθους της ελληνικής και της παγκόσμιας γυμναστικής και να έρθουν σε επαφή μαζί τους.

Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να παραδειγματίσει όλους τους ικανούς ανθρώπους που έχουν όραμα να μην μένουν στην σκιά άλλων ασήμαντων που κατέχουν θέσεις, αλλά να δραστηριοποιηθούν και να παράγουν μεγάλα πράγματα». 

Η πρωταθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής, Ελένη Δόικα, επισήμανε από την πλευρά της: «Είναι σημαντικό που για πρώτη φορά η γυμναστική θα γίνει σε ανοιχτό χώρο και μάλιστα σε αυτό το Στάδιο, απ’ όπου ξεκίνησαν όλα, αλλά κι επειδή οι Έλληνες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τα αγωνίσματα της γυμναστικής.

Είναι επίσης σημαντικό το ότι οι αθλητές δεν θα συναγωνιστούν τους αντιπάλους τους, αλλά τον τέλειο εαυτό τους. Και τέλος είναι σημαντικό το ότι δίνει την δυνατότητα στο κοινό να κρίνει τους αθλητές και να συμμετέχει ενεργά και να καθορίσει τον καλύτερο». 

Η πρωταθλήτρια ενόργανης γυμναστικής και μέλος της ΕΟΕ, Βασιλική Μιλλούση, υποστήριξε: «Είχα την χαρά να συμμετέχω σε πολλά γκαλά ανά τον κόσμο και πάντα ήθελα να γίνει κάτι τέτοιο και στην Ελλάδα, όπου η γυμναστική δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής, αλλά γίνεται όμως.

Είμαι πολύ χαρούμενη λοιπόν που υλοποιείται ένα από τα όνειρα όλων μας και θα γίνει ένα ανοιχτό γκαλά σε αυτό το Στάδιο». 

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ενόργανης, Βλάσης Μάρας, πήρε το λόγο: «Ήθελα κι εγώ να αγωνιστώ σε έναν τέτοιο αγώνα και μακάρι να γύριζα τον χρόνο πίσω και να ήμουν εκεί.

Οπότε μόλις μου έγινε η πρόταση να βοηθήσουμε αυτό το εγχείρημα, ήμουν αμέσως θετικός. Η ενέργεια αυτού του Σταδίου είναι τεράστια. Είναι τιμή για μένα να ανέβω στο μονόζυγο εκείνη την βραδιά.

Σκοπός είναι να έρθουν τα παιδιά κοντά στο άθλημα γιατί η γυμναστική είναι η μητέρα όλων των αθλημάτων και είναι καθήκον μας να το προωθήσουμε στις επόμενες γενιές». 

Η Βαρβάρα Φίλιου, πρωταθλήτρια της ρυθμικής βρίσκεται στο Μεξικό και έστειλε βιντεάκι, όπου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η ομαδικότητα φέρνει τα καλύτερα αποτελέσματα και η ‘ομάδα’ μας είναι πραγματικά ενωμένη.

Είναι τιμή μου να συμμετέχω σε ένα τέτοιο γεγονός. Οι πρόγονοί μας δημιούργησαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και καθήκον μας είναι να θαυμάσουμε από κοντά σε αυτό το Στάδιο αυτούς τους 20 Ολυμπιονίκες από τις 20 χώρες». 

Στην συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν όλοι οι αθλητές της Εθνικής ομάδας, καθώς και τα κορίτσια της εθνικής ανσάμπλ, που παρουσίασαν και το μετάλλιο της διοργάνωσης.

Τιμητικά το πρώτο μετάλλιο απονεμήθηκε στην Βασιλική Μιλλούση, η οποία πριν από ένα μήνα και αμέσως μετά το τέλος του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τα γυμναστήρια, ύστερα από μια σπουδαία διαδρομή και καριέρα 20 χρόνων.

Όπως ανακοινώθηκε, παρουσιαστής στο γκαλά στις 7 Ιουλίου θα είναι ο ηθοποιός Γιώργος Καπουτζίδης, ο οποίος με μήνυμά του σε βιντεάκι ανέφερε πως θα είναι τιμή του που θα βρίσκεται παρέα με τους καλύτερους γυμναστές του κόσμου. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις