ΠΑΣΟΚ - Διαφωνίες και στη Βουλή για την τροπολογία υπέρ των απολυμένων της Νάουσας

Τετάρτη, 10 Μαΐου 2006 12:21
A- A A+

Τις αντιδράσεις βουλευτών της συμπολίτευσης αλλά και της αντιπολίτευσης, προκάλεσε η προειδοποίηση του εισηγητή του ΠΑΣΟΚ, Α. Μακρυπίδη από το βήμα της Βουλής ότι αν δεν γίνουν δεκτές οι προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσει την τροπολογία για τους απολυμένους της Νάουσας.

Με νέα τροποποίηση της σχετικής τροπολογίας που είχε αρχικά καταθέσει, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, μετέτρεψε την πρόωρη συνταξιοδότηση των απολυμένων του κλάδου κλωστοϋφαντουργίας της Νάουσας σε ειδική εισοδηματική ενίσχυση. Με την τροποποίηση του υπουργού, πέραν των απολυμένων της Νάουσας, ειδική ενίσχυση υπό τις ίδιες προϋποθέσεις, θα δικαιούνται και οι εργαζόμενοι του κλάδου κλωστοϋφαντουργίας στους νομούς της χώρας όπου το ποσοστό ανεργίας ξεπέρασε το 20% το 2005 επί του συνολικού εργατικού δυναμικού σύμφωνα με την ΕΣΥΕ.

Ουσιαστικά δηλαδή η ρύθμιση αφορά -πέραν της Ημαθίας- και τους νομούς Φλώρινας και Καστοριάς, όπως διευκρίνισε ο ίδιος ο κ. Αλογοσκούφης.

Η εν λόγω ρύθμιση προκάλεσε εσωκομματικούς τριγμούς στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε την υπερψήφισή της, ενώ ο Γιώργος Φλωρίδης αντέδρασε έντονα, κατηγορώντας τον για απρέπεια και κακοήθεια. Τελικά, σε νέα σύσκεψη αργά χθες το βράδυ αποφασίστηκε το ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσει τη ρύθμιση, εφ όσον οι προτάσεις του δεν γίνουν δεκτές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή